اعلان جنگ گروه شبه نظامی مزدور واگنر به حکومت روسیه و تصرف شهر روستوف توسط این گروه با واکنش گسترده مخاطبان ایرانی در شبکههای اجتماعی مواجه شده است.
حسین دهباشی، پژوهشگر و مستندساز، ماهیت ارتش روسیه و مزدوران واگنر را یکسان دانست و نوشت: «شب شنبهای که خبر از جدال وحوش واگنر با اراذل ارتش پوتین بیاید، صبح پنجشنبه است.»
بهرام پارسائی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، از روسیه به دلیل واردکردن «زخمهای کهنه و نوی تجاوز و خیانت» به ایران انتقاد کرد.
این نماینده پیشین مجلس با هشتگ عهدنامههای «گلستان» و «ترکمانچای» و دریای «خزر»، «تقابل» میان حکومت روسیه و مزدوران واگنر را موجب رضایت و خوشحالی مردم اوکراین و ایران دانست.
احمد زیدآبادی، فعال رسانهای و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب، در رشته توئیتی با عنوان «مخمصه پوتین»، تکیه بر «نیروهای مزدور» را خطای پوتین دانست.
احمد زیدآبادی بدون اشاره به روابط نزدیک میان حکومت ایران و روسیه نوشت: «خلاصه پوتین در بد مخمصهای گرفتار شده است و متحدانش نیز از این مخمصه به طور جدی آسیب خواهند دید.»
دیاکو حسینی، تحلیگر روابط بینالملل، هم با پیشبینی شکست ولادیمیر پوتین در جنگ با اوکراین نوشت «حتی واگنر روسی هم حاضر نیست در پذیرش ناکامیهای جنگ با کرملین سهیم باشد»
دیاکو حسینی بدون اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از ولادیمیر پوتین در جنگ با اوکراین تاکید کرد: «تکلیف دولتهایی که در این جنگ کنار روسیه ایستادند روشن است.»
عباس عبدی، پژوهشگر و جامعهشناس، هم با پرداختن به بعد اجتماعی وضعیت کنونی روسیه، آن را نشانه «ناپایداری ساختاری نهاد حکومت و سیاست در روسیه» دانست و نوشت: «داشتن انواع موشکهای اتمی هم جبران این ضعف مهم را نمیکند.»
به نظر میرسد این بزرگترین بحران داخلی باشد که ولادیمیر پوتین از زمان حمله نظامی به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ با آن مواجه شده است.