لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۴

«ورشکستگی» شرکت ملی گاز: مقصر کیست؟


به گزارش خبرگزاری مهر، حمید رضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، و معاون وزیر نفت ایران، خبر ورشکستگی مالی شرکت ملی گاز را تایید کرده و گفته است خزانه به شرکت ملی گاز بدهکار است و هنوز یک سوم درآمد حاصل از فروش گاز را که متعلق به صنعت گاز است، پرداخت نکرده است. آقای عراقی افزوده است در بودجه سال مالی آینده کشور ابتکارهای مالی جدیدی منظور خواهند شد تا مشکلات این شرکت رفع شوند.

روشن نیست چرا یکی از بزرگترین شرکتهای اقتصادی ایران - که دهها سال است بخشی از انرژی جهان را تامین می کند – این گونه از پا افتاده است، با وجود آن که – بنا بر ارقام رسمی دولت ایران – این کشور ظرف ۸ سال گذشته بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار نفت فروخته است. برخی از مقامهای دولتی، از جمله بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، سیاستهای مالی و پولی نادرست دولت گذشته چون پرداخت یارانه های نقدی و توزیع و تولید نادرست منابع انرژی را در این زمینه مقصر دانسته اند.

اخبار گوناگونی در مورد بررسی وضعیت مالی و اعتباری شرکت ملی گاز ایران در کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس منتشر شده، اما آنچه مسلم است این که «واریز مستقیم درآمدهای حاصل از فروش گاز به مشترکان به خزانه» دولت، و عدم دسترسی شرکت گاز به آن، موجبات بدهی ده هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز، مشکلات جدی این شرکت را فراهم کرده اند.

جناح ها و رسانه های داخل حاکمیت ایران یکدیگر را مسئول ورشکستگی شرکت ملی گاز می دانند. رسانه های هوادار دولت روحانی ورشگستگی شرکت ملی گاز را ثمره اقدامات اشتباه دولت محمود احمدی نژاد می خوانند و مطبوعات محافظه کار و مخالف دولت، ناتوانی دولت آقای روحانی را علت ورشکستگی شرکت ملی گاز ایران می دانند.

خبرگزاری نیمه رسمی فارس ناکارآمدی شرکت تازه تاسیس «توزیع گاز ایران» برای توسعه گازرسانی را عامل مشکلات شرکت ملی گاز ایران و وزیر نفت و معاونان او را مسئول این مشکل خوانده است.

بنا به گزارش رسانه های ایران، مشکلات جدی شرکت ملی گاز ایران یکی از دلایل عدم عدم انسجام گازرسانی به مناطق روستایی کشور نیز بوده است.

در حاشیه انعکاس مشکلات مالی و مدیریتی شرکت ملی گاز ایران، اخباری در مورد جایگاه ایران در بازار جهانی گاز منتشر شده اند. با وجودی که ایران اخیراً به ریاست سازمان «اوپک گازی» برگزیده شد اما تارنمای فرارو از تعلیق ساخت تنها پروژه کارخانه تولید « LNG» ایران در عسلویه خبر داده است. برپایه این گزارش، «روسیه و آمریکا برای صادرات ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن «LNG» به اروپا به عنوان یکی از بازارهای هدف گاز ایران رقابت می کنند».

اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۰ صدور تکنولوژی تبدیل گاز به گاز مایع را تحریم کرد.
XS
SM
MD
LG