با ادامه نوسان در بازار سکه ایران، خبرگزاری مهر بعد از ظهر روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، از افزایش قیمت سکه در بانک ملی؛ وکاهش قیمت در بازار آزاد خبر داد.
بر اساس این گزارش، نرخ سکه تمام بهار طرح جدید عرضه شده در بانک ملی روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، با افزایش هزار تومانی، نیم سکه با افزایش ۶۰۰ تومانی و ربع سکه با افزایش ۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نسبت به روز یکشنبه همراه است.
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم روز دوشنبه در بازار، ۴۶۰ هزار تومان، طرح جدید ۴۲۴ هزار تومان، نیم سکه ۲۱۲ هزار تومان، ربع سکه ۱۲۴ هزار تومان و سکه گرمی ۶۳ هزار تومان اعلام شد.
هر چند به گزارش خبرگزاری فارس، که بعد از ظهر روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه انتشار یافت، آمده است، «امروز بانك مركزی سكه تمام بهار آزادی را در حالی با قيمت ۴۲۰ هزار و ۷۰۰ تومان تعيين كرده كه اين سكه در بازار آزاد ۴۲۵ هزار تومان به فروش میرسد.
همچنين سكهفروشان و صرافان امروز نيم سكه را ۲۱۳ هزار تومان قيمتگذاری كرده اند درحالی كه بانك مركزی نرخ فروش اين نوع سكه را ۲۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام كرده است.
از سوی ديگر در شرايطی كه ربع سكه امروز در شعب منتخب بانك ملی ۱۲۰۵۰۰ تومان فروخته شده صرافان اين نوع سكه را با قيمت ۱۲۴ هزار تومان به متقاضيان میفروشد.»
بانک مرکزی از سوم اردیبهشت ماه، به منظور آن چه واقعی شدن قیمت ها و شکستن حباب در بازار سکه عنوان کرده بود عرضه سکه در بانک ملی را آغاز کرد.
اقدامات بانک مرکزی برای کنترل قیمت ها نه تنها انتقادات برخی از کارشناسان را به همراه داشت بلکه فریاد عده ای از نمانیدگان مجلس را نیز بر آورد.
پیش تر شکور اکبر نژاد، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرنگاه خانه ملت، گفته بود، «دولت با اندیشه کسب سود بیشتر از طریق فروش سکه در بازار داخلی، متقاضیان خرید سکه در هفتههای اخیر را متضرر کرد.»
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد، «دولت بدون توجه به نظر مجلس در تمام زمینههای اقتصادی عمل میکند و به فکر کسب سود برای خودش است.»
در همین حال محمد خوش چهره، کارشناس اقتصادی، و چهره اقتصادی مجلس هفتم، بعد از ظهر روز دوشنبه دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، در گفت و گو با خبرگزاری فارس، با تاکید بر افزایش سوداگری در بازار سکه، از احتمال تکرار اتفاقات دهه ۷۰ خبر داد و در عین حال به سیاست گذاران هشدار داد که ادامه وضعیت موجود به ضرر سایر بخش های تولید تمام خواهد شد.
کارشناس اقتصادی، و چهره اقتصادی مجلس هفتم، ضمن تأكيد برضعف و ايراد اساسی به مديريت حاكم در بازار سكه، اظهار داشت، «فضای سوداگری كه در دهه ۷۰ در مقطع كوتاهی رخ داد اين روزها نيز درحال تكرارشدن است.»
اين اقتصاددان با اشاره به اينكه ضعف مديريتی در دهه ۷۰ در بازار ارز موجب پراكندگی سوداگری در ازارهايی مانند سكه، موبايل و پيكان شد، تصريح كرد، «بايد دقت شود كه بحث حاكم هرچند كه منفعتی به ظاهر مبنی برافزايش درآمدهای ريالی ناشی از افزايش قيمت برای بانك مركزی داشته باشد میتواند آثار و پيامدهای اقتصادی و سياسی و اجتماعی نامطلوبی را به نمايش بگذارد.»