گروهی از جوانان شرکتکننده در یک قرار فیسبوکی بنام جُنگ «آبپاشان» در شهرهای مشهد٬ شیراز و چند شهر استان مازندران بازداشت شدند.
خبرگزاری فارس در این خصوص نوشت این دستگیری ها با همکاری نیروهای سپاه٬ اطلاعات و پلیس انجام شده است.
خبرگزاری فارس قرار فیس بوکی جُنگ «آبپاشان» را حرکتی «ایران ستیز» و هدف آن را از میان بردن قبح گناه و مشرق نیوز، دیگر وبسایت محافظه کار، آن را اقدامی ضدانقلابی و محلی برای دهن کجی به ارزشهای اسلامی می داند. اما ترتیب دهندگان این قرارهای فیس بوکی هدف از این اقدام خود را صرفا خلق یک روز شاد و مفرح برای جوانان عنوان می کنند.
پیش از این قرارهای مشابه فیس بوکی همچون حباب بازی، اجتماع مو فرفری ها، خز بازی و حتی آب بازی با شیوه های مشابه برگزار شده بود، اما حساسیت مقام های حکومتی و رسانه های دولتی نسبت به آنها تا این اندازه زیاد نبود.
با این وجود، چه عاملی باعث می شود که امروز، از این گونه قرارها با عنوان ایران ستیزی، حرکات ضد انقلابی، برهم زدن قبح و دهن کجی به نظام یاد شده و برای مانع شدن از تکرار آن، دستگاه امنیتی و سپاه وارد عمل شود ؟
احمد رضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی این دعوتهای فیس بوکی را دعوت به شر خواند و اعلام کرد آب بازی و هنجارشکنی ممنوع است و هرکجا که خارج از این قاعده عمل شود پلیس آن را تحمل نخواهد کرد.
اما پرسش اینجا است که موضوع با اهمیت از دید حکومت ایران دعوت های اینترنتی است و یا عمل آب بازی؟
امید معماریان روزنامه نگار و فعال حوزه اینترنت در این خصوص می گوید، حکومت ایران بیش از هر چیز نگران قدرت سازماندهی شبکه های اجتماعی است. حکومت می داند که فیس بوک می تواند در مواقع خاص برای هماهنگی جوانان و یک پارچه سازی آنها مورد استفاده قرار گیرد.
حکومت ایران همواره از شبکه های اجتماعی و خصوصا فیس بوک با عنوان بزرگ ترین شبکه جاسوسی جهان یاد کرده است که توسط سازمان امنیتی آمریکا (سيا) تاسیس شده و با دریاف اطلاعات خصوصی کاربران درباره آنها جاسوسی می کند.