لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۳

حمایت افکار عمومی کانادا از قطع روابط با تهران


با گذشت پس از دو هفته از قطع مناسبات دیپلماتیک ایران و کانادا و تعطیلی سفارت خانه های دو کشور، پیامدهای تصمیم غافلگیرکننده و بی سابقه دولت فدرال هنوز در صدر اخبار رسانه های کانادا قرار دارد.

نتایج یک نظرسنجی عمومی حاکی از آن است که ۷۲ درصد مردم کانادا از تصمیم دولت فدرال برای قطع روابط با ایران حمایت می کنند.

برپایه نظرسنجی که شرکت «آنگوس رید» تنظیم کرده است، ۸۶ درصد از هواداران حزب محافظه کار در مقایسه با ۶۷ درصد از طرفداران حزب نودموکرات، از تصمیم اتاوا برای قطع روابط با ایران استقبال کرده اند. هفتاد درصد از هواداران حزب لیبرال و ۵۱ درصد از اعضای حزب سبز کانادا نیز از این تصمیم حمایت کرده اند. براساس نتایج این نظرسنجی، حمایت از قطع روابط با جمهوری اسلامی ایران در کلیه مناطق در سراسر کشور یکدست بوده است.

بر پایه نتایج این نظرسنجی، ۸۱ درصد از شرکت کنندگان «دیدگاه نامطلوبی» نسبت به ایران دارند و ۷۲ درصد باور دارند که ایران در صدد دستیابی به سلاح های اتمی است.

شرکت کنندگان در این نظرسنجی، در پاسخ به پرسشی پیرامون چگونگی برخورد جامعه بین المللی با ایران، واکنش های متفاوتی را مطرح کرده اند. ۳۰ درصد از آن ها از مذاکرات دیپلماتیک و ۲۹ درصد از اعمال تحریم های اقتصادی علیه دولت تهران حمایت کرده اند. هفده درصد از پاسخ دهندگان خواهان مداخله نظامی و حمله به تاسیسات اتمی و جنگ تمام عیار شده اند.

ماریو کانسکو، معاون شرکت «نظرسنجی عمومی آنگوس رید» به روزنامه نشنال پست گفت نتایج این نظرسنجی انعکاس دهنده دلایل متعددی است که مردم کانادا از ایران آزرده خاطر هستند، برنامه اتمی این کشور و سرکوب ناراضیان سیاسی از جمله این عوامل بوده اند.

بنا به اعلام این شرکت نظرسنجی عمومی، یک هزار و دو شهروند کانادا روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر به این پرسش ها پاسخ دادند.

مقامات ارشد دولت فدرال کانادا امنیت و سلامت دیپلمات های کانادایی در تهران را علت اصلی تعطیلی سفارت خود در ایران خواندند و جان برد، وزیر امور خارجه کانادا هشدار داده بود که ایران تهدید جدی را متوجه صلح جهان می کند. وزارت امور خارجه کانادا به طور همزمان ایران و سوریه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد.

ایتالیا توافق کرده است تا حافظ منافع کانادا در ایران باشد.
XS
SM
MD
LG