لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۳

استوارت بيکر: بخش فنآوری اطلاعاتی در ايران به طور نسبی پيشرفته است


استوارت بيکر: بخش فنآوری اطلاعاتی در ايران به طور نسبی پيشرفته است
استوارت بيکر: بخش فنآوری اطلاعاتی در ايران به طور نسبی پيشرفته است

روز چهارشنبه در واشنگتن، دانشکده حقوق دانشگاه آمريکايی ميزبان دومين نشست سالانه بررسی ابعاد حقوقی امنيت ملی بود. در اين نشست چالش های جديد در عرصه امنيت ملی آمريکا مورد بحث قرار گرفت. در حاشيه اين نشست، استوارت بيکر، مديرکل سياسی سابق وزارت امنيت داخلی آمريکا، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمريکا، در خصوص خطر حملات سايبری توضيح داد و گفت: «آيا جنگ سايبری خطری جدی برای کشورهاست؟ استوارت بيکر معتقد است با پيشرفت فن آوری اطلاعاتی، خطر استفاده نظامی از اين فن آوری هم افزايش می يابد.»

آقای بيکر در مصاحبه با بخش فارسی صدای آمريکا می گويد حمله سايبری بخشی از يک جنگ متقارن است و در چنين جنگی، آسيب پذيری کشورهای پيشرفته افزايش می يابد: «طی پنجاه سال گذشته، پيشرفت اقتصادی يک کشور نشان از پيشرفت نظامی آن کشور داشت. اما اکنون اين خطر وجود دارد که پيشرفته بودن يک کشور امکان متحمل شدن خسارات بيشتر را فراهم کند.»

مديرکل سياسی پيشين وزرات امنيت داخلی آمريکا می گويد به رغم پيشرفت های حاصل شده برای افزايش امنيت شبکه های اينترنتی، اکنون تکنولوژی دفاعی قابل اتکايی، برای مقابله با ويروس هايی همچون استاکس نت وجود ندارد. آقای بيکر گفت: «استاکس نت وارد سيستم کامپيوتری تاسيسات غنی سازی اورانيوم در ايران شد و برای سيستم کنترل تاسيسات دستورالعمل صادر کرد و موجب اختلال فعاليت سانتريفيوژها شد. اگر از اين تکنولوژی استفاده شود امکان از کار انداختن شبکه برق نيز فراهم خواهد شد.»

استوارت بيکر می گويد هم اکنون بيشتر کشورهايی که سازمان های اطلاعاتی گسترده ای دارند، در خصوص حملات سايبری سرمايه گذاری کرده اند. استوارت بيکر می گويد: «در خصوص خطر چين زياد بحث شده کره شمالی هم در زمينه جنگ سايبری توانايی هايی دارد. ايران هم در خصوص جنگ سايبری توانمند است، بخش فن آوری اطلاعاتی در ايران به طور نسبی پيشرفته است. يکی از نگرانی های من آنست که اين اطلاعات در اختيار حزب الله لبنان و برخی ديگر از گروه ها قرار گيرد و در پی حمله سايبری از سوی حزب الله، کسی مسئوليت اين حمله را بر عهده نگيرد.»

در همين حال آقای بيکر می گويد حمله اخيرا گروهی موسوم به ارتش سايبری ايران به وب سايت صدای آمريکا و هک کردن برخی از صفحات اين وب سايت، يک خرابکاری سايبری بوده و يک جنگ سايبری محسوب نمی شود. وی می گويد اين امر که يک گروه بتواند در صفحات يک وبسايت اختلال ايجاد کند لزوما نشان از قدرت تکنولوژيک آن گروه و توانايی اش برای يک حمله واقعی سايبری ندارد.

XS
SM
MD
LG