علی باقریکنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز سهشنبه ۲۳ خرداد، از دیدار با همتایان آلمانی، فرانسوی، و بریتانیایی خود در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، خبر داد.
او در حساب توییتر خود به دیدار با «همتایان آلمانی، فرانسوی، و انگلیسی» خود در ابوظبی در «ادامه رایزنیهای دیپلماتیک با طرفهای منطقهای و فرامنطقهای» و گفتوگو درباره «طیفی از موضوعات و نگرانیهای متقابل» اشاره کرد.
علی باقریکنی درباره جزییات این «موضوعات و نگرانیهای متقابل» توضیحی نداده است.
او در شهریور سال ۱۴۰۰ از سوی حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، به عنوان معاون سیاسی وزارت امور خارجه منصوب و جایگزین عباس عراقچی، مذاکره کننده هستهای در دولت حسن روحانی، شد.
دیدار علی باقریکنی با همتایان خود از آلمان، فرانسه، و بریتانیا در شرایطی انجام شد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ۲۱ خرداد در دیدار با جمعی از مدیران سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «ممکن است در یک زمینههایی بخواهید توافقهایی بکنید؛ عیب ندارد، توافق کنید، اما زیرساختها دست نخورد، اینها خراب نشود.»
برخی رسانهها این سخنان خامنهای را در ارتباط با بحثهای مربوط به برخی مذاکرات در مورد برنامه هستهای جمهوری اسلامی دانستند.
پیشتر نشریه «میدلایستآی» پنجشنبه گذشته به نقل از منابع نزدیک به «مذاکرات» گزارش داد که ایران و آمریکا به توافقی موقتی نزدیک شدهاند که بر اساس آن، جمهوری اسلامی در ازای لغو تحریمها موافقت کرده است فعالیتهای غنیسازی اورانیوم خود را کاهش دهد.
بر اساس این گزارش، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با امیر سعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، مذاکره کردهاند و این مذاکرات در خاک آمریکا انجام شده است.
بنا بر این گزارش، ایران نیز تعهد داده است غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند و به همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه دهد و در عوض بتواند روزانه تا یک میلیون بشکه نفت صادر کند و به داراییها و اموال مسدودشدهاش در خارج دسترسی یابد.
اما یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا، گزارش «میدلایستآی» درباره توافق موقت را «نادرست و گمراهکننده» خواند.
آمریکا پس از آغاز اعتراضات مردمی در ایران، گفته است که احیای برجام در اولویت دولت بایدن قرار ندارد.
جمهوری اسلامی میگوید غنیسازی اورانیوم را با اهداف صلحآمیز انجام میدهد، اما آمریکا بارها تاکید کرده است که اقدام جمهوری اسلامی برای تولید اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد «هیچ هدف صلحآمیز معتبری ندارد و هیچ کشور دیگری در جهان امروز از اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد برای اهدافی که جمهوری اسلامی ادعا دارد استفاده نمیکند.»
برنامه هستهای ایران از سوی شمار دیگری از کشورها مانند آلمان، فرانسه، بریتانیا، و اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است.