لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۹

ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی، زندانی شدند


ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی زندانی
ضیا نبوی و هستی امیری، فعالان دانشجویی زندانی

هستی امیری و ضیا نبوی، از فعالان دانشجویی و معترضین بە مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، روز شنبه ۱۸ فروردین، پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت و جهت سپری کردن دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند.

آنها پس از شرکت در تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان علامه طباطبایی تهران در اعتراض به مسموم‌سازی‌های سریالی دانش‌آموزان مدارس، در مرداد سال گذشته به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده بودند.

آقای نبوی، زندانی سیاسی پیشین، به تازگی دررشته توئیتی «پیگرد قانونی» و «مجازات» معترضین به مسمومیت‌ها را «مضحک» و «ظالمانه» خوانده بود.

او همچنین از ارائه نشدن «هیچ توضیح قانع‌کننده به افکار عمومی» درباره مسمومیت‌های سریالی در مدارس عمدتا دخترانه در زمستان ۱۴۰۱ و برخورد نشدن با «آمرین و عاملین» آن انتقاد کرده بود.

محکومیت یک سال حبس برای ضیا نبوی و هستی امیری با انتقاد دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه علامه طباطبایی مواجه شده است.

بیش از ۱۰۰ تن از دانشجویان این دانشگاه در آبان سال گذشته در بیانیه‌ای به احکام زندان برای این دو معترض دانشجویی اعتراض کردند.

اجرای حکم یک سال حبس جمال عاملی، متهم سیاسی

جمال (محمدعلی) عاملی، شهروند ساکن تهران، هم روز شنبه برای اجرای حکم حبس خود به زندان اوین منتقل شد.

این متهم سیاسی پیشتر با انتشار تصویری از احضاریه خود به شعبه یک دادسرای انقلاب اسلامی ناحیه ۳۳ تهران، از محکومیتش به یک سال زندان خبر داده بود.

اتهامات این شهروند، «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.

جمال عاملی روز ۷ بهمن سال گذشته در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس»، پرونده خود را مربوط به ضبط موبایلش در «یورش» ماموران اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک مهمانی تولد ذکر کرده بود.

او درباره محتوای موبایلش که منجر به تشکیل این پرونده شد، توضیحی نداده بود.

در پی درخواست ده‌ها نهاد حقوق بشری، کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز ۱۶ فروردین، ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، و کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی در مورد ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کردند.

جاوید رحمان در گزارش نهایی خود در اسفند ۱۴۰۲ از افزایش اعدام‌ها و تداوم نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

XS
SM
MD
LG