لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۰

واکنش ایران به مفتی اعظم عربستان؛ ظریف: شباهتی بین اسلام ما و شما نیست


بعد از جنگ کلامی رهبر ایران و مفتی اعظم عربستان، دولت ایران هم به این بحث وارد شده است.
بعد از جنگ کلامی رهبر ایران و مفتی اعظم عربستان، دولت ایران هم به این بحث وارد شده است.

در جدیدترین رویداد از جنگ کلامی میان مقام های مذهبی ایران و عربستان، وزیر امور خارجه ایران نیز به اظهارات مفتی اعظم عربستان سعودی واکنش نشان داد و مدعی شد اسلام ایرانیان شباهتی با «افراط گرایی» «مفتی وهابی» ندارد.

محمدجواد ظریف روز سه شنبه ۱۶ شهریور در توئیتر خود نوشت، «البته که هیچ شباهتی بین اسلام ایرانیان و بیشتر مسلمانان با افراط گرایی متعصبانه ای که مفتی اعظم وهابی و بانیان سعودی تروریسم تبلیغ می کنند، وجود ندارد.»

این واکنش آقای ظریف به اظهارات روز سه شنبه عبدالعزیز الشیخ، مفتی اعظم عربستان سعودی است که او نیز به رهبر ایران واکنش نشان داده بود.

توئیت محمدجواد ظریف:

عبدالعزیز الشیخ، مفتی اعظم عربستان سعودی در انتقاد از رهبر ایران گفت اظهارات خامنه‌ای «جای تعجبی ندارد» چرا که ایرانی‌ها از اولاد «مجوس‌ها» هستند.

عربهای تندرو برای تحقیر ایرانیان از اصطلاح «مجوس» استفاده می کنند و اشاره به ایرانیان پیروان آئین زرتشت است.

عبدالعزیز الشیخ گفت: «باید بدانیم که ایرانی ها مسلمان نیستند چون آنها از نوادگان مجوس هستند، و دشمنی آنها با مسلمانان، بویژه با سنی ها، تاریخی است».

اظهارات این مقام مذهبی ارشد عربستان سعودی به پیام روز دوشنبه آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران بود.

روز دوشنبه، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در حالی که حجاج ایرانی اجازه سفر زیارتی در موسم حج به عربستان سعودی را نیافتند، در پیامی به مناسبت حج علیه مقام های عربستان موضع گیری کرد.

آقای خامنه ای با انتقاد از رویدادهایی مثل فاجعه منا، گفته بود «دولتها و ملتهای مسلمان» باید حاکمان سعودی را به درستی بشناسند و «به خاطر جنایاتی» که در گستره جهان اسلام به بار آورده‌اند، «گریبان آنها را رها نکنند» و فکری اساسی برای مدیریت حرمین شریفین و مساله حج بکنند.

جنگ کلامی رهبران مذهبی ایران و عربستان سعودی در حالی روی داده که در یکسال اخیر رابطه دو کشور به پایین ترین حد ممکن رسیده است.

در فاجعه منا که دوم مهر ماه سال گذشته رخ داد و در آن هزاران نفر جان خود را از دست دادند، دست کم ۴۶۴ ایرانی کشته شدند.

بعد از آن اعدام شیخ نمر روحانی شیعه در عربستان خشم مقام های حکومت ایران را بر انگیخت و در پی حمله بسیجیان به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، این کشور رابطه دیپلماتیک با ایران را قطع کرد.

در ماههای گذشته دو کشور مذاکراتی را برای اعزام حجاج ایرانی به مراسم حج امسال دنبال کردند که دو ماه پیش این مذاکرات بی نتیجه رها شد. عربستان گفت ایران خواسته های غیر معقولی دارد و ایران عربستان را متهم کرد که حداقل امکانات را برای آنها فراهم نکرده است.

رویترز نوشته، مقابله لفظی میان آقای خامنه ای و شیخ عبدالعزیر می تواند تنش میان دو کشور را شدت بخشد.

XS
SM
MD
LG