لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۲

سفر ظریف به آمریکای لاتین و کارائیب، رویدادی متفاوت از سفرهای احمدی نژاد


وزیر امور خارجۀ ایران در اولین مرحله از سفر دوره ای خود به آمریکای لاتین و کشورهای حوزه دریای کارائیب، وارد کوبا شد و با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.

آقای ظریف در این دیدار که روز دوشنبه یکم شهریور صورت گرفت، این سفر را نقطه آغاز فصل جدیدی از روابط ایران و کوبا دانست. او نسبت به همکاری های بیشتر اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.

وزیر خارجه ایران توضیح بیشتری درباره این فصل جدید نداد اما شرایط اقتصادی هر دو کشور از این نظر که به تازگی از بند تحریم های بین المللی رها شده اند، مشابه است.

سفر آقای ظریف و هیات سیاسی اقتصادی همراه او به کوبا در حالی صورت گرفته است که وزیر اقتصاد کوبا هفته پیش به تهران سفر کرده و با رئیس جمهوری ایران دیدار کرده بود.

محمدجواد ظریف قرار است در سفر به شش کشور منطقه، علاوه بر کوبا، با مقام های نیکاراگوئه، شیلی، اکوادور، بولیوی و ونزوئلا دیدار کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بیش از ۸۰ نفر از از نمایندگان شرکت‌های خصوصی و دولتی و مدیران شرکت‌های فعال در خدمات مهندسی، فنی و اقتصادی جزو هیات هستند.

خبرگزاری‌های داخلی سفر آقای ظریف به کشورهای آمریکای لاتین را نشانه‌ای از تحولی تازه در مناسبات ایران با این کشورها ارزیابی کردند .

مقام‌های ایرانی می‌گویند که هدف سفر، تحکیم مناسبات سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای آمریکای لاتین پس از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی به دنبال اجرای برجام است.

سفر وزیر خارجه ایران به آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در حالی است که تهران در دولت قبل روابط نزدیکی با برخی از این کشورها برقرار کرد. محمود احمدی نژاد به تعدادی از این کشورها، از جمله ونزوئلا، بولیوی، نیکاراگوئه، اکوادور و کوبا، سفر کرد و برای شرکت در اجلاس محیط زیست ریو، به برزیل رفت.

گسترش روابط ایران با کشورهای این منطقه همزمان با روی کار آمدن دولت‌های چپگرای منتقد آمریکا در برخی از کشورهای این منطقه صورت گرفت.

در این بین روابط ایران با ونزوئلا بیش از پیش نزدیک شد به طوری که هوگو چاوز رئیس جمهوری ونزوئلا و محمود احمدی نژاد بارها به کشورهای یکدیگر سفر کردند. آقای احمدی نژاد حتی پس از درگذشت آقای چاوز در مراسم یادبود او شرکت کرد و برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید ونزوئلا نیز به عنوان یکی از آخرین سفرهای خارجی خود به این کشور رفت.

ایران در پی گسترش روابط با ونزوئلا پروژه‌های عمرانی نظیر ساخت پالایشگاه، کارخانه خودرو و مسکن مهر در این کشور به اجرا گذاشت اما در پی بحران شدید مالی در ونزوئلا خبری از سرنوشت این پروژه ها منتشر نشد.

ونزوئلا در دوره ریاست جمهوری نیکلاس مادورو، در پی سقوط قیمت نفت، با بحران شدید مالی روبرو شده است. این کشور تولیدکننده نفت، هم اکنون حتی برای تامین نیازهای غذایی شهروندان خود با مشکل روبروست.

با این حال برخی از کارشناسان سفر وزیر خارجه دولت حسن روحانی به آمریکای لاتین را متفاوت از سفرهای دولت احمدی نژاد و متقارن با سفرهای ظریف به آفریقا ارزیابی می کنند.

محمدجواد ظریف قرار است در سفر به شیلی، سفارت ایران در این کشور را پس از ۳۷ سال بازگشایی کند.

XS
SM
MD
LG