لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۲

عزت الله ضرغامی محدودیت های جدید در برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تشریح کرد


عزت الله ضرغامی محدودیت های جدید در برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تشریح کرد
عزت الله ضرغامی محدودیت های جدید در برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تشریح کرد

خبرگزاری فارس به نقل از عزت الله ضرغامی رئيس سازمان صدا و سيما اعلام کرد آرايش كردن خانم‌ها در برنامه‌های تلويزيونی شرعا و قانونا ممنوع است چون خلاف شرع است و يك مورد هم نبايد اتفاق بيافتد.

آقای ضرغامی روز سه شنبه در چهاردهمين نشست سراسری افق رسانه، که زیر عنوان جنگ نرم، رسانه ملی و راهبردهای ۵ ساله برگزار شد، همچنین گفت: محوريت مبارزه با جنگ نرم با رسانه ملی (تلویزیون) است و محوريت برنامه‌های ما بايد در اين حوزه باشد.

رئيس سازمان صدا و سيما در این نشست همچنين گفت مجامع بین المللی در مورد اقدامات سازمان صدا و سیما، ظهور آسیب های اجتماعی جدید در جامعه، افزایش شکاف نسل ها به دلیل بروز رسانه های جدید، همگرایی بی سابقه بین ایرانیان داخل و خارج کشور در مقابله با نظام از طریق رسانه های مختلف و تحولات فناوری، به عنوان اهرم های فشار استفاده گسترده ای می کنند.

عزت الله ضرغامی، که در نیمه آبان ۸۸ طی حکمی از سوی آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای یک دوره ۵ ساله دیگر به ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی منصوب شد، در جلسه روز سه شنبه در تشریح راهبردهای ۵ ساله دوم این سازمان از سیاست کاهش و پالایش موسیقی در صدا و سیما و ممنوعیت آرایش کردن خانم ها در تلویزیون خبر داد.

عزت الله ضرغامی، در این نشست گفت حجم موسیقی در همه برنامه ها زیاد است و باید کم شود. آقای ضرغامی به برخی موسیقی های «نابهنجار» که در برخی برنامه ها پخش می شود اشاره کرد و گفت «حساسیت ها روی عملکرد این سازمان فوق العاده است و مسائلی که با شرع و انقلاب فاصله دارد نباید از آنتن پخش شود.»

رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه سخنان خود بر لزوم حفظ حریم میان زن و مرد در برنامه های تلویزیونی تأکید کرد و آرایش خانم ها را شرعا و قانونا ممنوع کرد که «در یک مورد هم نباید اتفاق بیافتد».

او همچنین شوخی های «زننده» میان زنان و مردان در تلویزیون و رادیو را ممنوع اعلام کرد و گفت: «اگر در برنامه ای مهمان زن داریم باید مجری هم زن باشد و این مسئله درباره بخش های خبری نیز باید رعایت شود.»

عزت الله ضرغامی یکی از اهداف مهم سازمان صدا و سیما را «سوق دادن جوان ها به سوی دین» نامید و خواستار «حزب اللهی» شدن فضای دانشکده صدا و سیما و ایجاد فضای حزب اللهی و انقلابی در همه بخش های سازمان شد.

عزت الله ضرغامی روش ها و سیاست های جدید صدا و سیما را در حالی عنوان می کند که در حکم آیت الله خامنه ای از او خواسته شده در مجموعه خود تحولاتی به وجود آورد، به گونه ای که نشانه های آن در سال نخست مسئولیت وی قابل مشاهده باشد.

منتقدان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بارها این سازمان را به جانبداری سیاسی و جناحی از جناح حاکمیت و پیروی از تفکری یک جانبه متهم کرده اند و گفته اند این سازمان نتوانسته است، اعتماد افکار عمومی را جلب کند.

حکم ریاست عزت الله ضرغامی بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حالی برای دور دوم تمدید شده است که او از سوم خرداد تا ۱۶ آبان ۸۸ ، بدون حکم و در وقت اضافی به سر برد.

ریاست سازمان صدا و سیما، مانند ریاست قوه قضائیه از جمله سمت های انتصابی است که تعیین آن بر عهده رهبر است. اما تأخیر شش ماهه آقای خامنه ای برای تمدید حکم ریاست عزت الله ضرغامی بر بزرگترین سازمان تبلیغاتی جمهوری اسلامی، موجب بروز برخی گمانه زنی ها مبنی بر پایان احتمالی دوره ریاست او شده بود.

متن حکم جدید آیت الله خامنه ای نیز به گونه ای بود که برخی از آن با عنوان «حکم مشروط» یاد کردند.

در حکم آیت الله خامنه ای خطاب به آقای ضرغامی آمده است: «از تجربه های موفق يا ناموفقِ دوره پنج ساله بايد برای رساندن اين رسانه به اين كيفيت برتر سود ببريد و با زمان بندی برنامه‌ها و تعيين شاخص‌های قابل اندازه گيری، حركت مجموعه را تكميل يا تصحيح نمائيد. انتظار می رود نشانه های اين تحول در اولين سال مسئوليت جنابعالی مشاهده شود.»

آن زمان برخی رسانه ها نوشتند حکم دوره جدید ریاست عزت الله ضرغامی «یک اولتیماتوم یکساله است.»

این در حالی است که نقش برجسته رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی در تحولات ماه های اخیر و پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و به راه افتادن موج اعتراض های مردمی، غیر قابل چشم پوشی به حساب می آید که موجب ابراز انتقادات فراوان و پر سر و صدای معترضان و منتقدان عملکرد این رسانه شد.

از جمله، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته بود: «مطبوعات به ویژه رسانه ملی، به عنوان رکن چهارم مشروعیت، باید امکان نقد مسائل را در فضای رسانه کشور فراهم کنند.»

در تحولات پس از انتخابات نیز عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی بی اعتمادی عریان طیف گسترده ای از مخاطبان را در پی داشت، به طوری که گروه ها و افراد سرشناس معترض، سازمان صدا و سیما را به عنوان ابزاری در دست «کودتاچیان» یاد کردند. حتی محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و یک عضو جامعه روحانیت مبارز نیز از عملکرد صدا و سیما انتقاد کردند.

محمدرضا تابش، رییس فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، نیز به عملکرد صدا و سیما از بعد سیاسی نمره قبولی نداد و در همین زمینه گفت: «همین که این رسانه خیل وسیعی از مخاطبان خود را از دست داده و مردم به رسانه های بیگانه روی آورده اند، دلیل متقن و محکمی برای عملکرد نامناسب سیاسی این سازمان است.»

شدیدترین اعتراض ها به عملکرد صدا و سیما پیش از انتخابات، از سوی دو نامزد اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری، مهدی کروبی و میرحسین موسوی صورت گرفت.

مهدی کروبی در روزهای مبارزات انتخاباتی در اردیبهشت ماه در نامه ای سرگشاده به عزت الله ضرغامی، به او هشدار داد در صورتی که صدا و سیما بخواهد از «تفاوت دیدگاه» میان نامزدهای اصلاح طلب سوء استفاده کند، ساکت نخواهد نشست و «از هر راه ممکن به صورت مستقیم با مردم» سخن خواهد گفت.

میر حسین موسوی نیز همان زمان در نامه ای خطاب به روسای قوه قضائیه و مجلس و دادستان کل کشور، صدا و سیما را به «نقض مکرر و آشکار بی طرفی» و پخش برنامه های «کم مایه» متهم کرده بود.

میرحسین موسوی در آن نامه نوشته بود:عملکرد صدا و سیما طوری است که «گویی قرار نیست دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، صحنه برابر و جدی رقابت نامزدها باشد.»

XS
SM
MD
LG