لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۲

حمایت گروهی از چهره‌های «نواندیش دینی» از مولوی عبدالحمید


مولوی عبدالحمید زاهدان ۱۲ خرداد ۱۴۰۲
مولوی عبدالحمید زاهدان ۱۲ خرداد ۱۴۰۲

جمعی از چهره‌های «نواندیش دینی ایران» با صدور بیانیه‌ای از مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان حمایت کردند.

این افراد در بیانیه خود نوشتند: «مرزنشینان ایرانی در فرایند جنبش فراگیر و سراسری ایران، تا‌کنون مقاومت گسترده‌ای در برابر استبداد حاکم از خود نشان داده‌اند و علمای مذهبی اهل سنت ایران، از هر طایفه و نژادی در قامت یکی از نمادهای مقاومت و پایداری جنبش مهسا به ميدان آمده‌اند.»

در این بیانیه ضمن قدردانی از همراهی روحانیون اهل سنت با مردم معترض ایران از ایرانیان داخل و خارج ایران خواسته شده از مولوی عبدالحمید برای مبارزه در راه «آزادی، حاکمیت قانون، توسعه ملی، رفاه عمومی، عدالت اجتماعی، رفع تبعیض» و دیگر مطالبات معترضان در ایران، حمایت شود.

حسن یوسفی اشکوری، هاشم آقاجری، محمدجواد اكبرين و رضا علیجانی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

رسانه‌های حکومتی روز چهارشنبه هفتم تیر فیلمی از اعترافات اجباری یک شهروند اهل سنت را که در روز ۲۷ خرداد توسط انتظامات مسجد مکی زاهدان بازداشت شده بود، منتشر کردند.

این شهروند اهل سنت در این ویدئو مدعی شد که پس از بازداشت، از سوی اطرافیان مولوی عبدالحمید و حتی خود او تحت فشار و آزار و اذیت قرار گرفته است.

دفتر مولوی عبدالحمید اما اعلام کرد نامبرده پس از شناسایی توسط مسئولان حراست مسجد مکی، اظهارات متناقضی بیان می‌کند و سرانجام بدون هرگونه فشار و تهدیدی اظهار می‌کند که با هدف تجسس و شناسایی افرادی که اطراف مولانا عبدالحمید هستند، به دارالعلوم و مسجد مکی زاهدان آمده و قرار بوده از یک فرد مقداری سم تحویل بگیرد و با آنها دستان خود را آغشته کرده و پس از آن پیش مولانا عبدالحمید برود و با ایشان دست بدهد و مصافحه و بدین شکل او را مسموم و ترور بیولوژیک کند.

زاهدان به محوریت مسجد مکی و مولوی عبدالحمید، از ابتدای اعتراضات در ایران تاکنون بی‌وقفه هر جمعه صحنه اعتراض به جمهوری اسلامی بوده است.

براساس اسنادی که با هک رسانه‌های حکومتی به دست آمده، فرماندهان نظامی و انتظامی در زمستان گذشته خواهان دستگیری مولوی عبدالحمید شده بودند، علی خامنه‌ای اما خواستار «بی‌آبرو» شدن این مقام دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان شده بود.

XS
SM
MD
LG