لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۳

سومین روز اعتراض نمادین به حجاب اجباری؛ یک زن چادری هم اعتراض کرد


دختری در خیابان خیام مشهد در اقدامی نمادین به حجاب اجباری اعتراض می کند.
دختری در خیابان خیام مشهد در اقدامی نمادین به حجاب اجباری اعتراض می کند.

در حالیکه اعتراض نمادین به حجاب اجباری وارد سومین روز خود شده است، مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی در نخستین واکنشها نسبت به این اقدام شهروندان، آن را جرم خواندند.

طی سه روز گذشته و برخی از شهروندان تهران و یکی دو شهر بزرگ ایران در اعتراض به حجاب اجباری در خیابانهای شلوغ روی بلندی رفته، روسری از سر برداشته و آن را به سر چوب زدند.

در واکنش به این اقدام، دادستان کل ایران روز چهارشنبه ۱۱ بهمن در جمع خبرنگاران آن را «امری جزئی و غیر قابل توجه» و «از روی تحریک احساسات» خواند اما در ادامه گفت که اگر کسی با بی‌حجابی در خیابان حرکت کند به موجب قانون مرتکب جرم شده و می‌تواند تحت تعقیب قرار گیرد.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران نیز در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا «تجاهر به گناه» خواند و آنرا جرم دانست. او گفت: « این اقدام خلاف شرع و خلاف قوانین است و جرم تلقی می‌شود و متناسب با آن برخورد می‌شود.»

او اضافه کرد که تا کنون یک نفر در این رابطه بازداشت شده است.

این سخنان در حالیست که برخی از چهره های سیاسی و فعالان مدنی معتقدند هیچ آیه و حدیثیدرباره اجباری بودن حجاب وجود ندارد که بر اساس آن بی‌حجابی «گناه»، و عمومی کردن آن «تجاهر به گناه» تشخیص داده شود. مصطفی تاجزاده، معاون زیر کشور در دولت محمد خاتمی در توئیتر خود نوشت: «فقها نیز برای عدم رعایت حجاب مجازات تعیین نکرده‌اند. پس الزام به دین برنمی‌گردد.»

یک شهروند چادری به معترضان پیوست

از سوی دیگر، اعتراض نمادین به حجاب اجباری روز چهارشنبه نیز ادامه پیدا کرد و در جریان آن، یک دختر چادری در مشهد در حاشیه یک خیابان پر رفت و آمد روی یک جعبه تاسیسات رفت و یک روسری را به سر چوب زد.

در تهران نیز برخی مردان به این حرکت اعتراضی پیوستند. روز چهارشنبه یک مرد جوان در حالیکه یک نوشته «تنها نیستید» نگه داشته بود، یک روسری سرخ را به سر چوب زد.

یک زن با نوزاد خود در کنار یک میدان روسری خود را به سر چوب زد و زن دیگری با چادر روی یک نیمکت ایستاد و اقدام مشابهی انجام داد.

زن دیگری هم در خیابان پروین تهران نزدیک فلکه تهرانپارس شال خود را از سر برداشته و روی دست بلند کرد.

حرکت اعتراضی به حجاب اجباری با اقدام زن جوانی در اوایل دی ماه در خیابان انقلاب آغاز شد. پس از این اقدام، نسرین ستوده، وکیل دادگستری اعلام کرد که ویدا موحدی که به «دختر خیابان انقلاب» مشهور شده در پی این اقدام خود بازداشت شده است. همزمان با آزادی این زن، موجی از حرکت اعتراضی به حجاب اجباری نظیر آنچه «دختر خیابان انقلاب» انجام داده بود، از دوشنبه گذشته در تهران و چند شهر آغاز شد.

خانم ستوده از یک بازداشت دیگر در خیابان انقلاب خبر داد و روز سه شنبه گفت نرگس حسینی، دختری که روز گذشته در همان جایی که ویدا موحدی در خیابان انقلاب ایستاده بود، بر روی سکو رفته و روسری‌اش را بر چوب کرد، بازداشت شده است.

خانم ستوده وکالت این دختر را برعهده گرفته و گفته که برای آزادی او ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شده است.

این اعتراض زنان به حجاب اجباری در فضای مجازی با استقبال کاربران مواجه شده است و بسیاری از کاربران اعتراض مدنی این زنان را ستوده‌اند. افزایش تعداد زنان معترض به حجاب اجباری موجب شد که کاربران شبکه های مجازی به جای هشتگ «دختر_خیابان_انقلاب»، از دو هشتگ «زنان_خیابان_انقلاب» و «دختران_خیابان_انقلاب استفاده کنند.

​برداشتن حجاب در ایران جرم محسوب می‌شود. با این حال از آنجا که حرکت این زنان به نوعی یک حرکت اعتراضی محسوب می‌شود، نگرانی‌هایی از نحوه برخورد با آنان وجود دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG