لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۶

رئیس پلیس امنیت اخلاقی: لباس پوشیده هم شاید مایه «تبرج» باشد


سرهنگ محمد مسعود زاهدیان رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا
سرهنگ محمد مسعود زاهدیان رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا

رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی ایران روز شنبه گفت صرف پوشیده بودن لباس به معنای قابل قبول بودن آن از سوی پلیس نیست و «ممکن است لباس پوشیده هم مایه تبرج و خودنمایی باشد و عفت عمومی را مورد هدف قرار دهد.»

به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدمسعود زاهدیان با اعلام مصادیق «بدپوششی» زمستان ۱۳۹۳، همچنین گفت «کلاه» حجاب کاملی محسوب نمی‌شود و با خانم‌هایی که «مانتوهای کوتاه، تنگ و منقوش به تصاویر نامأنوس با فرهنگ ایرانی و ساپورت‌های بدن‌نما و منقش به طرح های مبتذل» بپوشند برخورد خواهد شد.

به گفته رئیس پلیس امنیت اخلاقی ایران افرادی که ضوابط عمومی عفاف و حجاب را در جامعه رعایت نمی‌کنند، از طریق واحدهای پلیس امنیت اخلاقی تحت پیگرد قرار گرفته و با آنها برخوردهای مشاوره‌ای و آموزشی می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران از سال‌های ابتدایی پس از انقلاب ۵۷ همواره با خانم‌هایی که از نظر آنها «حجاب اسلامی» را رعایت نمی‌کنند، برخورد کرده‌ و از آغاز طرح «ارتقای امنیت اجتماعی» در سال ۸۶، هشدارهای نیروهای انتظامی به ویژه در آغاز فصل گرما درباره نحوه پوشش بانوان در مکان‌های عمومی شدت گرفته است.

اما هشدار نیروهای انتظامی ایران در سال‌های اخیر، به پوشش تابستانی خانم‌ها محدود نشده و پوشدن چکمه‌های بلند با شلوار تنگ و کت کوتاه در زمستان نیز به عنوان مصداق «تبرج» مورد انتقاد حکومت و روحانیون تندروی نزدیک به آن قرار گرفته است.

مسئله برخورد با آنچه که «بدحجابی» خوانده می‌شود و موضوع امر به معروف و نهی از منکر، همواره از موضوع‌های بحث‌برانگیر بوده است؛ بویژه پس از آن که دبیر کل گروه «انصار حزب الله» اواسط تیر ماه اعلام کرد این گروه برای اجرای آن، چهار هزار موتورسوار را روانه خیابان‌های تهران خواهد کرد.

مخالفت وزارت کشور با این تصمیم انصار حزب‌الله، تصمیم برخی نمایندگان اصولگرای مجلس برای تصویب طرحی در حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، و درخواست وزیر کشور برای توقف آن طرح، به بحث و جدل‌ها در این زمینه دامن زد، بطوری که برخی پاشیدن اسید به صورت بانوان در اصفهان را به این قضیه ربط دادند.

مقام‌های ایران هر گونه ارتباطی بین انگیزه اسیدپاشی‌ها با موضوع امر به معروف را رد کردند، و برخی حتی با حمله به رسانه‌هایی که این حوادث می‌پرداختند، آنها را متهم به جوسازی توسط انتشار اخبار دروغ کردند و گفتند جرم این رسانه‌ها، از اسیدپاشی بالاتر است.

XS
SM
MD
LG