لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۱

حضور خسروشاهی در اوبر، ظهور ایرانی تبارها در صنعت فناوری آمریکا را چشمگیر کرد


ظهور آمریکاییان ایرانی‌تبار در صنعت فناوری عنوان گزارشی است که «نیوز بایتس»، سایت خبری اینترنتی هندی، پس از سپرده شدن اداره امور شرکت عظیم اوبر به یک آمریکایی ایرانی تبار منتشر کرده است.

نیوز بایتس نوشته است که رفتن دارا خسروشاهی از مدیریت شرکت خدمات مسافرتی بین‌المللی اکسپدیا به شرکت اوبر برای احراز مقام مدیریت این شرکت بین‌المللی مسافربری زمینی معروف، پدیده‌ای‌ست که از مدتی پیش در آمریکا ظاهر شده است.

نیویورک‌تایمز، روزنامه پرتیراژ آمریکایی نیز نیمی از صفحه اقتصادی خود را به تشریح کارنامه او اختصاص داده است.

دارا خسروشاهی دو سال قبل با درآمد سالانه نزدیک به نود و پنج میلیون دلار یکی از بالاترین درآمد ها را به عنوان یک مدیر عامل در آمریکا داشت.

درآمد اکسپیدیا در دوره مدیریت آقای خسروشاهی از دو میلیارد دلار در سال ۲۰۰۵ به هشت میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ افزایش یافت.

دانیال گلترود، تحلیلگر، می‌گوید آقای خسروشاهی جزو گزینه‌های سرشناس برای احراز مقام مدیر عاملی اوبر بود.

او می‌گوید: «در جریان گزینش، نام‌های بزرگی مطرح بود. مگ ویتمن، از هیولت پکرد (اچ پی)، جفری ایملت، از جنرال الکتریک. اما ورود خسروشاهی به صحنه عملاً بهترین گزینش بود، چرا؟ چون هم در اکسپدیا و هم در اوبر، آنچه مطرح است، انتقال مردم از یک نقطه به نقطه دیگر است. اصل موضوع همین است. او کسی است که به باور من از عهده این کار بر می‌آید.»

این تحلیلگر می‌گوید، آقای خسروشاهی باید وجهه مخدوش اوبر ناشی از شکایت‌های قانونی دایر بر مواردی از آزاد و اذیت جنسی را پاک کند و اوبر را از زیان‌دهی که گرفتار آن است به سوددهی برساند.

چند تن از بستگان آقای خسرو شاهی نیز، از سرمایه گذاران بزرگ در صنعت فناوری هستند.

برادرش، امیر خسروشاهی، بنیانگذار شرکت هوش مصنوعی به نام نروانا است که شرکت اینتل، سال گذشته آن را به مبلغ چهارصد میلیون دلار خرید.

دو فامیل دیگر دارا خسروشاهی در خلق صفحات گسترده گوگل نقش داشتند، که برنامه‌ای کاربردی در وب است.

این دو، برداران دوقلوی پرتوی، نام‌های بزرگ دیگر در صنعت فن آوری در آمریکا هستند.

علی پرتوی، یکی از بنیانگذاران شرکت لینک اکسچیج است که مایکروسافت بیست سال قبل آن را به مبلغ دویست و شصت میلیون دلار خریداری کرد.

هادی پرتوی نیز یکی از بنیاگذاران شرکت بازشناسی گفتار موسوم به «تل می نت ورک» بود که آن را هم مایکروسافت، ده سال قبل به مبلغ هشتصد میلیون دلار خرید.

موفقیت آمریکایی‌های ایرانی تبار از خانواده خسروشاهی فراتر می‌رود.

پیر امیدوار، بنیانگذار وب سایت تجاری غول آسای ای بی است.

امید کردستانی در رده مشاور ارشد بنیانگذاران گوگل بود که از دو سال قبل رئیس اجرایی هیات مدیره توییتر شده است.

آمریکایی‌های ایرانی تبار، در پیشبرد علم نیز نام آورند.

در میان فهرستی طولانی از این نام آوران، می‌توان به مریم میرزاخانی فقید اشاره کرد که اولین زنی در جهان بود که نشان فیلدز در رشته ریاضی را دریافت کرد. انوشه انصاری اولین فضانورد ایرانی و نخستین زن گردشگر فضایی است. همچنین، بابک فردوسی در برنامه مریخ نورد «کنجکاوی» سهم ویژه‌ای دارد و فیروز نادری، پس از سالها فعالیت در ناسا، در مقام مدیر کل اکتشافات منظومه شمسی بازنشسته شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG