یک وکیل دادگستری در ایران گفت که ترک تابعیت ایرانی از سوی متهمانی که در بازداشت دستگاه قضایی ایران هستند، کمکی به حل مشکل قضایی آنان نمیکند.
مسعود شفیعی، وکیل دادگستری در تهران که چند پیش، از وکالت پرونده جیسون رضائیان خبرنگار ایرانی-آمریکایی واشنگتن پست بازماند، به صدای آمریکا گفت: «اینکه متهمی که دارای تابعیت دوگانه است اقدام به ترک تابعیت ایرانی خود کند، کمکی به حل پرونده او از طریق تابعیت دوم او نمیکند چرا که اگر متهم مرتکب جرمی شده باشد این جرم پیش از ترک تابعیت او رخ داده و باز هم تابعیت ایرانی او از سوی دادگاه در نظر گرفته میشود.»
تعدادی از شهروندان ایرانی-آمریکایی نظیر امیر میرزایی حکمتی و جیسون رضائیان در ایران در زندان به سر میبرند و اخیرا گفته شده ممکن است ترک تابعیت ایرانی از سوی آنها موجب به رسمیت شناخته شدن تابعیت آمریکایی آنها از سوی دادگاه شده و اجازه دخالت دفتر حافظ منافع آمریکا در سوئیس در پرونده آنها داده شود.
جیسون رضائیان که از تابستان سال گذشته در تهران در بازداشت به سر میبرد قرار است به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم، در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شود.
آقای شفیعی در بخش دیگی از گفت و گوی خود با صدای آمریکا گفت که قاضی صلواتی صلاحیت قضاوت در پرونده جیسون ندارد چرا که بر اساس موضعگیریهای ضدآمریکایی آشکاری که داشته است نمیتواند قضاوت بیطرفانهای در این پرونده داشته باشد.
به گفته این وکیل دادگستری، اتهام جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم به این خبرنگار وارد نیست چرا جیسون به اطلاعات محرمانهای دسترسی نداشته که از آنها بهرهبرداری کند و از سوی دیگر، کشور آمریکا که او برای یکی از روزنامههای آن کار میکند، کشور متخاصم محسوب نمیشود.
او البته توضیح داد که از نظر حقوقی، واژه کشور متخاصم نیاز به بازتعریف دقیق دارد.