ونکوور سان (Vancouver Sun) زير عنوان "پيوستن ايران به کميسيون جهانی وضعيت زنان در سازمان ملل متحد" می نويسد سازمان ملل متحد روز جمعه، درست چند روز پس از تعليق عضويت ليبی در کميسيون حقوق بشر، بی سر و صدا ايران را به کميسيون مربوط به وضعيت زنان وارد کرد.
اکنون، جمهوری اسلامی که سال گذشته برای زنی ظاهرا زناکار حکم مجازات مرگ از طريق سنگسار صادر کرد، و برای اذيت و آزار زنانی که حجاب اسلامی شان را کافی نمی شناسد پليس به خيابان ها می فرستد، در قالب يک گروه يازده کشوری، يکی از اعضای اين کميسيون ۴۵ کشوری شده است.
روزجمعه، در پايان پنجاه و پنجمين اجلاس کميسيون، با خروج کشورهائی که دوران عضويت آنها سرآمده بود، و بازشدن جا برای ورود اعضای جديد، کشورهائی وارد کميسيون شدند که در ماه اوريل يا به انتخاب مجمع عمومی، ويا نظيرايران به صورت دوره ای و در قالب يک گروه منطقه ای، برای مدت چهار سال عضويت پيدا کرده بودند.
آن بايفسکی (Anne Bayefsky) کانادائی استاد علوم سياسی و سرپرست گروه ناظر بر فعاليت های سازمان ملل متحد می گويد حضور ايران در اين کميسيون نه تنها توهينی علنی به زنان است، بلکه نشان می دهد که جريان امور در سازمان ملل متحد به رغم اقدام پر سر وصدای اين هفته آن سازمان در مورد تعليق عضويت ليبی چگونه به روال معمول بازگشته است.
جروزلم پست (Jerusalem Post) زير عنوان "فشار آمريکا و سوئد به کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد برای اقدام در باره ايران" می نويسد آيلين داناهو(Eileen Donahoe) سفير آمريکا در کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه گفت آمريکا قويا از پيشنهاد سوئد برای انتصاب يک بازرس ويژه برای تحقيق در باره موارد نقض حقوق بشر در ايران جانبداری می کند.
خانم داناهو در يک کنفرانس خبری در ژنو گفت جمعی گسترده در اين کميسيون ۴۷ کشوری، از جمله اعضای گروه غيرمتعهدها نيز که معمولا در مقابل انتقادها متفقا نظير سپری واحد عمل می کنند، پشتيبان چنين ايده ای هستند.
فرانک بلفريج (Frank Belfrage) وزير امور خارجه سوئد، پيشتر در اين هفته به اين کميسيون حقوق بشری که پنج سال از عمر آن می گذرد گفته بود کشورش عميقا نگران وخيم شدن وضعيت حقوق بشر در ايران است.
وی گفت شماراعدام های امسال [ به نسبت دوماهی که از شروع سال ميلادی جاری می گذرد] به سطحی رسيده است که زنگ های خطر را به صدا در می آور. او گفت برای کشتن انسان ها کماکان از شيوه هائی وحشتناک استفاده می شود، و افزود که گرفتن جان افراد از طريق سنگسار چيزی کمتر از وحشيگری نيست.
هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا روز دوشنبه به کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته بود ايران در خارج مشوق خشونت و در داخل مجری خودکامگی است، و افزود ايرانيان فعال و مدافع حقوق بشر خواستارانتصاب يک بازرس ويژه هستند.