لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

همکاری سازمان ملل و ایران برای کمک رسانی به مناطق بحران زده خاورمیانه


دیدار رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل و محمد جواد ظریف
دیدار رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل و محمد جواد ظریف

والری آموس، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل و معاون دبیر کل سازمان ملل، برای دومین بار طی کمتر از یکسال به ایران سفر کرد تا با مقامات وزارت امور خارجه و رئیس سازمان مدیریت بحران ایران، دیدار کند.

از گفته‌های خانم آموس می‌توان دریافت که او خاورمیانه را بحرانی ترین منطقه دنیا با دشوارترین شرایط را برای کمک رسانی، میداند و از این روست که او دوباره به ایران سفر کرد.

به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملل، خانم آموس در پایان سفر دو روزه خود گفت که در این فرصت، با مقامات ایران درباره راه‌های تقویت تعامل‌ برای ارتقای سطح همکاری‌های منطقه‌ای در امور بشردوستانه و هم‌چنین حل بحران‌های انسانی در این منطقه گفت‌وگو کرده است.

خاورمیانه‌ای که او توصیف کرد، از هر سو شرایطی به شدت نگران کننده‌تر از آنچه به نظر می‌رسد، دارد؛ ۱۱ میلیون نفر آواره در سوریه که دسترسی به چهار و نیم میلیون نفر آنان دشوار است و بیش از ۲۴۰ هزار نفر از آنان نیز در مناطق محاصره شده زندگی می‌کنند، رنج یک بحران فرسایشی برای مردم عراق که بزرگترین جمعیت آواره داخل یک کشور را بوجود آورده است، حدود دو هزار کشته و ۱۰ هزار زخمی در درگیری‌های غزه که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند.

رئیس امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک‌های اضطراری سازمان ملل، در سفر اول خود، امکانات و توانایی‌های ایران را برای کمک‌رسانی در چنین بحران‌هایی ارزیابی کرده بود. او در سفری که شهریور ماه گذشته به ایران داشت میهمان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران بود و با مسئولان سازمان های امداد رسانی هم دیدار کرد.

ظریف آمادگی ایران را برای کمک به سازمان ملل در برنامه‌های انسان‌دوستانه اعلام کرد. خانم آموس هم به نوشته پایگاه خبری سازمان ملل امکانات ایران را اینگونه توصیف کرد:«ايران نظام توسعه يافته مناسبی برای آمادگی در برابر بلايا و واکنش نسبت به آن دارد، و معمولا ظرفيت و مهارت خود را در پاسخ به وضعيت‌های اضطراری در ساير کشورها به اشتراک می‌گذارد».

اما تنها امکانات ایران نبود که معاون دبیرکل سازمان ملل را یکشنبه گذشته(۲۶ مرداد) بار دیگر به ایران کشاند. خانم آموس کمک‌های سازمان‌های وابسته به سازمان ملل را به مردم این سه منطقه بحرانی یاد شده شرح داد؛ از فرستادن غذا و دارو برای میلیونها آواره سوری گرفته تا فرستادن غذا و لوازم مورد نیاز زندگی برای جنگزده‌های عراق. اما سرانجام گفت: «اما اینها کافی نیست.»

آنگونه که او توضیح داد، سازمان ملل به نفوذ ایران در منطقه برای دسترسی به مناطق بحرانی نیاز دارد. «ادامه ناامنی و تجزیه مناطق به وسیله گروههای مسلح، مانع برنامه‌های امدادرسانی می‌شود.» خانم آموس گفته خود را با این مثال روشن کرد: «برای نمونه در سوریه به طور مداوم از عبور کاروان‌های دارو و تجهیزات پزشکی ما جلوگیری می‌شود.»

خبرگزاری ایرنا نوشت که در دیدار معاون دبیر کل سازمان ملل و وزیر امور خارجه ایران، محمد جواد ظریف هم بر همکاری ایران در این کمک رسانی، تاکید کرده است

به گزارش پایگاه خبری سازمان ملل، خانم آموس در پایان سفر خود به ایران در پایان گفت که مشتاقانه در پی همکاری نزدیکتر با ایرانیان برای کمک به دسترسی بهتر به چنین مناطقی است و اضافه کرد: «این کار من و همکارانم است: رساندن کمک‌ها به موثرترین شکل ممکن و اطمینان از اینکه ما به جوامع نیازمند بیشتری به سرعت دسترسی پیدا خواهیم کرد.»

XS
SM
MD
LG