در حالیکه وزیر خارجه ایالات متحده ابراز امیدواری کرده بود دولت جدید ایران جلوی آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی را بگیرد، حسن روحانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی هر گاه لازم ببیند آزمایش موشکی انجام میدهد.
حسن روحانی روز دوشنبه اول خرداد در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره واکنش او به اظهارات رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر لزوم توقف آزمایش های موشکی ایران گفت: «ما هر زمان از نظر فنی نیاز به تست موشکی داشته باشیم، این کار را می کنیم.»
او گفت که اگر جمهوری اسلامی موشک نداشته باشد، عده ای دچار اشتباه محاسباتی شده و در منطقه آشوب ایجاد کنند.
آقای تیلرسون دو روز قبل در ریاض در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه عربستان سعودی ابراز امیدواری کرده بود که رئیس جمهوری ایران با آنچه شبکه تروریستی ایران خواند، مقابله کند.
آقای تیلرسون در واکنش به انتخاب دوباره حسن روحانی به ریاست جمهوری به خبرنگاران گفته بود: «امیدواریم که روحانی از دور دوم ریاست جمهوری خود برای برچیدن شبکه تروریسم ایران، حمایت مالی و لجستیک و انسانی از آن و توقف هرآنچه که به این نیروهای بی ثبات کننده در منطقه میدهد، استفاده کند.»
او همچنین ابراز امیدواری کرده بود که رئیس جمهوری ایران جلوی آزمایشهای موشکی ایران را بگیرد و حقوق مردم ایران را احیا کند.
وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود که اگر آقای روحانی در دور دوم ریاست جمهوری خود خواستار احیای رابطه ایران با بقیه جهان است «باید حق آزادی بیان و حقوق مدنی مردم ایران را برقرار سازد.»
این در حالیست که حسن روحانی برنامه موشکی ایران را «دفاعی» و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل دانست. او گفت که ایران برای ساخت سلاح از دیگر کشورها اجازه نمیگیرد.
برنامه موشکی ایران پس از توافق هستهای نیز مورد اعتراض آمریکا و متحدان آن قرار گرفت. دولت ایالات متحده معتقد است که آزمایشهای موشکی ایران با روح برجام مغایر است و باید متوقف شود.
حسن روحانی همچنین به نشست دونالد ترامپ با رهبران کشورهای مسلمان در عربستان سعودی و سخنان رئیس جمهوری آمریکا علیه رفتار جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و گفت که مسئله تروریسم با فروش سلاح به یک کشور حل نمیشود. او گفت که ایران در نبرد با تروریسم به دولتهای عراق و سوریه کمک کرده است.
این در حالیست که پرزیدنت ترامپ در سخنان روز یکشنبه خود در ریاض جمهوری اسلامی را شریک دولت بشار اسد در سرکوب مخالفان دولت سوریه دانسته بود. آقای ترامپ گفته بود که جمهوری اسلامی ایران سوخت آتش افروزی و بیثباتسازی منطقه را فراهم میکند.
اشاره به سپاه و بسیج
رئیس جمهوری ایران در بخش نخست سخنان خود در نشست خبری خود از «فریبکاری و تخریب» در جریان مبارزات انتخاباتی انتقاد کرد و گفت که «دروغگویی در این انتخابات کاری از پیش نبرد.»
او با بیان اینکه مردم به نیروهای مسلح علاقه دارند اما نمیپذیرند که یک نهاد ملی به نهادی فروملی و جناحی تبدیل شود، گفت: «مردم ایران به پایین آمدن مقام رهبری، سپاه، بسیج و نیروهای مسلح نه گفتند؛ چرا که اینها به کل ملت ایران تعلق دارند.»
اصلاح طلبان در جریان تبلیغات انتخاباتی بارها خواستار دخالت نکردن نهادهای نظامی در انتخابات شده بودند.
حسن روحانی در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران درباره رفع حصر نیز گفت که به حقوق تک تک شهروندان حساس است و برای احقاق حق شهروندی از طریق جلسات و مکاتبات اقدام میکند.
او همچنین درباره تغییرات کابینه خود گفت که در دولت یازدهم به دلیل وضعیت کشور، نیاز به استفاده از نیروهای باتجربه احساس می شد اما در دولت جدید از نیروهای جوان تر استفاده کرده و کابینه را جوانتر میکند.