اعتراض سراسری معلمان در ایران روز پنجشنبه ۲ دی به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان و برای دستیابی به خواستههای صنفی و مدنی در شهرهای مختلف برگزار شد.
اعتراضات در برخی شهرها با برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی نیز مواجه شد و معلمان نیز با سر دادن شعار «بیشرف - بیشرف» خطاب به عوامل سرکوبکننده اعتراضات واکنش نشان دادند.
تجمع امروز معلمان در شهرهای مختلف ایران به رغم آن برگزار شد که در روزهای گذشته نهادهای امنیتی و قضایی با اقدام به احضار برخی فعالان و ارسال پیامکهایی به معلمان، سعی بر تهدید آنها برای عدم برگزاری این تجمع داشتند.
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، در این ارتباط گفته است: «بیش از صد نفر از فعالان صنفی معلم در کشور به نهادهای امنیتی احضار شده مورد تهدید برای لغو تجمع قرار گرفتند، امروز پنجشنبه هم جو امنیتی بر شهرهای تهران و شیراز با هدف ممانعت از تجمع حاکم بود.»
معلمان و بازنشستگان معترض در تجمعات شهرهای مختلف ایران علاوه بر سر دادن شعارهایی در زمینه مطالبات صنفی و تنگناهای معیشتی، نسبت به گسترش فساد، افزایش تبعیض و زندانی بودن فعالان از جمله معلمان اعتراض کردند و خواهان آزادی آنها با شعارهایی همچون «معلم زندانی، آزاد باید گردد» شدند.
در بخشی از قطعنامه پایانی تجمع سراسری امروز معلمان نیز بر پیگیری وضعیت فعالان بازداشتی و یا محروم از کار تاکید شده و آمده «حکم دادگاه آقای محمد فلاحی دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران باید لغو گردد و پروندهسازی علیه جعفر ابراهیمی، غلامرضا غلامی و روحاللهمردانی و احضار فعالان صنفی متوقف گردد و باید رسول بداقی و محمد حبیبی به کلاس درس برگردند.»
پس از آن که تجمعات فراگیر هفتههای گذشته معلمان معترض به «لایحه رتبهبندی معلمان و اجرا نشدن طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان» برگزار شد و برخی مقامات از جمله رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قول رسیدگی دادند، سرانجام لایحهای برای تعیین تکلیف مشکل سالها به تعویق افتاده «رتبهبندی معلمان» تصویب شد که از همان ابتدا، معاون رئیس سازمان امور استخدامی به عنوان نماینده دولت در صحن مجلس گفت «دولت اعتباری برای اجرای رتبه بندی در سال جاری ندارد.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در قطعنامه پایانی تجمع سراسری امروز تاکید کرده «مصوبه مجلس در مورد رتبهبندی چیزی جز سرهمبندی نبود و دولت مدعی شده است که همین لایحه ناقص و تحمیلی را هم اجرا نخواهد کرد.» این موضوعی است که معلمان و فعالان صنفی طی هفتههای اخیر بارها بر آن تاکید کردند و در نهایت موجب برگزاری سومین تجمع سراسری گسترده در ماه جاری شد.
هر چند برخی از مقامات ابتدا در واکنش به اعتراضات سراسری معلمان سعی کردند همراهی خود با معترضان را نشان دهند، اما معلمان معترض از سوی رسانههای حکومتی همچون کیهان که زیر نظر نماینده آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اداره میشود و روزنامه جوان که وابسته به سپاه پاسداران است، متهم به «همراهی با موجسواری دشمنان» و «استفاده زیاد از بودجه کشور» شدند.
بیانیه ده سازمان سیاسی و مدنی در حمایت از حقوق فرهنگیان
ده سازمان سیاسی و مدنی در بیانیهای از اعتراضات معلمان حمایت کردند. آنها در این بیانیه که روز چهارشنبه ۱ دی منتشر شده، «اکثریت فرهنگیان» را «ایرانسازان راستین کشور» خواندهاند که با «کمترین دستمزد و بیشترین عشق و تلاش» نسلهای آینده را تربیت میکنند.
این بیانیه که از سوی گروههایی چون حزب مشروطه ایران، جنبش سوسیال دموکراسی برای ایران، و شبکه فرشگرد امضا شده، با پشتیبانی از «تصمیمات شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان» خواستار «آزادی فوری و بیقید و شرط همه معلمان بازداشتی» شده است.