لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۷

گزارش سی‌ان‌بی‌سی از اهمیت قرارداد توتال برای ایران و فرانسه


میدان گازی فارس جنوبی در خلیج فارس
میدان گازی فارس جنوبی در خلیج فارس

ایران بزرگترین قرارداد نفتی پس از رفع تحریم‌ها را با کنسرسیومی از شرکت فرانسوی توتال، شرکت ایرانی پتروپارس، و یک شرکت چینی امضا کرد.

بنا به گزارش رویترز به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، قرارداد نفتی ۴.۸ میلیارد دلاری ایران روز دوشنبه ۱۲ تیر ماه در مراسمی با حضور وزیر نفت ایران و مقامات ارشد توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین، و شرکت پتروپارس ایران برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی در خلیج فارس امضا شد.

قرارداد نفتی مذکور که اولین قرارداد نفتی ایران با شرکتی اروپایی طی یک دهه اخیر محسوب می شود هجده ماه پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران امضا شده است و انتظار می رود آغاز دوره ای از سرمایه گذاری های خارجی و در نتیجه بهبود تولیدات نفتی ایران را رقم زند.

فرصت های نفتی دیگر

بنا به گزارش بلومبرگ، هند که یکی از شرکای تجاری مهم برای ایران محسوب می شود روز دوشنبه ۱۲ تیر اعلام کرد که کنسرسیومی از شرکت های داخلی هند پیشنهاد داده اند تا با یک سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد دلاری به توسعه یکی دیگر از میادین گازی ایران به نام میدان فرزاد-ب پرداخته و زیر ساخت لازم برای صادرات نفت را ایجاد کنند.

ایران دومین صادرکننده نفت خام به هند بشمار می رود که هند را به یکی از بزرگتری سرمایه گذاران در صنعت نفت و گاز ایران تبدیل کرده است.

بنا به اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ده درصد از منابع نفت خام جهان و ۱۳ درصد نفت خام اوپک از سوی ایران فراهم می شود.

چرا توتال؟

شرکت فرانسوی توتال در گذشته نیز با ایران همکاری کرده است. پیش از اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، شرکت توتال یکی از بزرگترین سرمایه گذاران نفتی در ایران بوده است.

شرکت توتال در قراردادی که روز دوشنبه به امضا رسید متعهد شده تا در مرحله نخست این پروژه معادل یک میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کند. سهام این شرکت روز دوشنبه و پس از امضای قرارداد نفتی با ایران ۱.۷۸ درصد افزایش یافت.

بنا به گزارش «فایننشال تایمز»، شرکت های نفتی دیگری همچون شرکت نفت و گاز هلندی-بریتانیایی رویال داچ شل و شرکت ایتالیایی «انی» یک سری قراردادهای نفتی موقت با ایران امضا کرده اند که به همراه قرار توتال انتظار می رود به بهبود بخش انرژی ایران کمک کند.

با وجود این قراردادها، بهبود بخش انرژی ایران هنوز در آینده ای دور است چراکه سرمایه گذاران خارجی باید در همکاری با ایران تهدیدهای اقتصادی ناشی از رابطه بی ثبات دیپلماتیک ایران با کشورهای غربی را نیز لحاظ کرده و حداکثر احتیاط را بخرج دهند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG