امکان مکالمه صوتی رایگان از طریق پیامرسان تلگرام در ایران مسدود شد.
از ایران خبر میرسد که تنها دو روز پس از راهاندازی امکان مکالمه صوتی رایگان در تلگرام، شهروندان ایرانی تنها با فیلترشکن میتوانند به این قابلیت جدید دسترسی پیدا کنند.
خبرگزاریهای ایلنا و ایرنا با تایید مسدود شدن مکالمه صوتی تلگرام درباره نهاد یا نهادهای عامل این محدودیت سکوت کردهاند اما خبرگزاریهای فارس و مهر به نقل از منابع مطلع خبر میدهند یک دستور قضایی باعث مسدود شدن مکالمه صوتی رایگان تلگرام شده است.
تلگرام یکی از شبکههای ارتباطی محبوب در ایران است و به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، حداقل ۱۴ میلیون نفر در ایران از آن استفاده میکنند.
پیش از این شایعه شده بود که اپراتورهای تلفن همراه در ایران به دلیل حفظ سود خود، تصمیم به مسدود کردن امکان مکالمه صوتی تلگرام را دارند.
محمود واعظی، وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در این مورد گفته بود: «ما همواره به دنبال این بودیم تصمیمی بگیریم که هم مردم راضی باشند و هم اپراتورها. البته اگر اپراتوری تشخیص دهد به دلایل اقتصادی و نه سیاسی این تماس صوتی را ارایه نمی دهند مختار است و ما نمیتوانیم اجبار کنیم.»
پس از انتخابات جنجال برانگیز سال ۸۸ اختلال در اینترنت در هنگام برگزاری انتخابات عموما رخ داده و از همان موقع برخی شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توئیتر نیز فیلتر شدهاند با این حال تلگرام بدون مشکل به کار خود ادامه داده و در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نقشی عمده در تبلیغات داشت.
در گزارشهای بینالمللی ایران در رده کشورهای غیر آزاد و در قعر جدول آزادیهای اینترنتی قرار میگیرد.
در ایران مرکزی به نام «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» درباره فیلترینگ تصمیم میگیرد، که نمایندگانی از سه قوه ایران و نهادهایی مثل نیروی انتظامی و صدا و سیما نیز در آن عضو هستند. اما سابقه داشته که دستگاه قضایی هم راسا دستور به فیلترینگ داده است.