لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۰

وزارت نفت عراق: نفت‌کش توقیف شده از سوی سپاه پاسداران ارتباطی با عراق ندارد


وزارت نفت عراق اعلام کرده است نفت‌کشی که اخیرا از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شده، ارتباطی با این کشور ندارد.

به گزارش رویترز، وزارت نفت عراق در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این کشور «گازوئیل» صادر نمی‌کند و نفت‌کش توقیف شده هم ارتباطی با این کشور ندارد.

سپاه پاسداران روز گذشته، یک‌شنبه ۱۳ مرداد ماه، اعلام کرده بود که یک نفتکش را که «حامل ۷۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق» بوده، به همراه هفت خدمه توقیف کرده است.

پس از اعلام توقیف این نفتکش، برخی رسانه‌های ایران نوشتند که نفتکش توقیف شده، متعلق به کشور عراق و حامل گازوئیل بوده است.

وزارت نفت عراق، ضمن تکذیب وابستگی نفتکش به این کشور، اعلام کرده است که مشغول جمع‌آوری اطلاعات بشیتر درباره این نفت‌کش است.

دو مقام عراقی هم گفته‌اند که براساس اطلاعات آن‌ها، نفت‌کش توقیف شده از جمله «کشتی‌های کوچک» متعلق به شرکت‌های خصوصی است.

این سومین کشتی تجاری است که طی هفته‌های اخیر از سوی نیروهای ایرانی توقیف می‌شود و دومین نفتکشی است که به قاچاق سوخت متهم شده است.

سپاه پاسداران ۲۷ تیرماه سال جاری یک نفتکش را با نام «ریاح» به همین بهانه توقیف کرده بود. یک روز پس از آن هم نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» از سوی سپاه توقیف شد.

توقیف نفتکش از سوی بریتانیا به «راهزنی» تعبیر شد و واکنش کشورهای مختلف جهان و همچنین ناتو را به همراه داشت.

برخی مقام‌‌های جمهوری اسلامی گفته بودند که این نفتکش به «تلافی» توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱» انجام شد، اما سپس این موضوع را رد کردند.

بریتانیا ۱۳ تیرماه اقدام به توقیف یک نفتکش ایرانی به نام گریس ۱ کرده بود که حاوی دو میلیون بشکه نفت بود. این نفتکش عازم سوریه بود و دلیل توقیف آن نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه عنوان شده بود.

جمهوری اسلامی در گذشته نیز بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داد.

پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی که در حال حرکت در آب‌های بین‌المللی است را توقیف کرده است.

ایالات متحده به دنبال تشکیل ائتلافی از دیگر کشورها برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است.

روز یکشنبه، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده با ابراز اطمینان درباره شکل گیری ائتلاف دریایی برای حفاظت از تردد در تنگه هرمز، از استرالیا خواست تا این ائتلاف را همراهی کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG