لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۱

آیت الله خامنه ای: گفتم کسانی که نظام را قبول ندارند رای بدهند، نه اینکه بروند مجلس


آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به منتقدان رد صلاحیت های اخیر در سخنانی که روز چهارشنبه ۳۰ دی ایراد کرد گفت: "بنده گفتم کسانی که نظام را قبول ندارند رأی بدهند، نه اینکه کسی که نظام را قبول ندارد بفرستند مجلس."

پیشتر منتقدان رد صلاحیت گسترده شرکت کنندگان در انتخابات را مغایر با سخنان آیت الله خامنه‌ای درباره انتخابات خوانده بودند.

آیت الله خامنه‌ای که در نشستی با دست اندرکاران انتخابات سخن می‌گفت اضافه کرد: "در هیچ جای دنیا در مراکز تصمیم گیری کسی که اصل نظام را قبول ندارد راه نمی‌دهند."

او روز ۱۹ دی در حالیکه داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نام نویسی کرده و منتظر تایید صلاحیت خود بودند، از همه مردم، "حتی کسانی که نظام و رهبری را قبول ندارند" خواسته بود که در انتخابات پیش رو پای صندوق‌های رای بروند.

برخی رسانه‌ها و فعالان سیاسی این گفته آیت الله خامنه‌ای را چراغ سبزی به شورای نگهبان برای در پیش گرفتن رویه متفاوت و آسان گرفتن در تایید صلاحیت‌ها دانستند.

با این حال شورای نگهبان با تایید حدود ۴۰ درصد از نامزدها، دست به رد صلاحیت گسترده ای زد. این اتفاق موجب انتقاد شدیدی از شورای نگهبان شد و برخی منتقدان این رد صلاحیت گسترده را مخالف سخنان آیت الله خامنه‌ای که خواستار حضور همه سلیقه ها در انتخابات شده بود، دانستند.

از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی درباره این مسئله ابراز تاسف کرد. حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی و علی لاریجانی رئیس مجلس نیز قرار است با شورای نگهبان مذاکره کنند. جمعی از نمایندگان مجلس نیز به شورای نگهبان نامه های اعتراضی نوشتند.

به نظر می رسد رهبر جمهوری اسلامی با سخنان روز چهارشنبه خود، پاسخ این منتقدان را داده باشد.

پیشتر، حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، در سخنانی که به مناسبت آغاز اجرای برجام، به بحث رد صلاحیت ها اشاره کرده و گفته بود که از همه اختیارات خود برای حل این مساله استفاده خواهد کرد.

سفارت عربستان و ملوانان آمریکایی

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، در نخستین اظهار نظر درباره حمله به سفارت عربستان گفت که نباید این اتفاق بهانه‌ای برای حمله به "جوانان مومن" شود.

او گفت: "جوان مؤمن و انقلابی و حزب اللهی را متهم نکنید به تندروی، اینها همان‌هایی هستند که خالصانه در صحنه حاضرند و آنجا که دفاع از امنیت کشور و خون دادن مطرح باشد، در میدان می‌آیند."

او اضافه کرد: "به صرف اینکه قضیه‌ای مثل سفارت عربستان و سفارت انگلیس پیش بیاید که کاری بسیار بد و به ضرر کشور و اسلام است، این را بهانه نکنند که جوانان مؤمن را مورد تهاجم قرار دهند."

حمله به سفارت عربستان در تهران در جریان اعتراض به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه، منجر به قطع رابطه عربستان و ایران و محکومیت ایران در اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس شد. این اتفاق در داخل کشور نیز از سوی مقامات جمهوری اسلامی محکوم شد و حسن روحانی از قوه قضائیه خواست تا با حمله کنندگان برخورد کند.

آیت الله علی خامنه‌ای در ادامه سخنان خود از دستگیری تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس تشکر کرد و گفت: "این حرکاتی که جوانان سپاه پاسداران در خلیج فارس کردند و فرصت نشده که من از آنها تشکر بکنم، کار بسیار درستی کردند. کسانی که اهل سیاست هستند همین جور عمل کنند؛ ببینند کجا از خط تجاوز می کنند، جلویش را با قدرت بگیرند."

نیروهای سپاه پاسداران هفته گذشته ۱۰ تفنگداران دریایی آمریکا را که با دو قایق خود وارد آب‌های ایران در خلیج فارس شده بودند، دستگیر کردند اما پس از کمتر از یک روز آنها را آزاد کردند. آمریکا اعلام کرد که نیروهایش به اشتباه وارد آب‌های ایران شده بودند و سپاه پاسداران نیز اعلام کرد که نیروهای آمریکایی را پس از عذرخواهی به دلیل ورود غیرعمد به آبهای ایران آزاد کرده است.

XS
SM
MD
LG