لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۸

تذکر نمایندگان مجلس به وزیر کشور برای ممانعت از نماز عید فطر اهل سنت


جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ایران، یک روز پس از حصول توافق جامع اتمی - ۲۴ تیر ۱۳۹۴
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ایران، یک روز پس از حصول توافق جامع اتمی - ۲۴ تیر ۱۳۹۴

در حالیکه جمهوری اسلامی عید فطر و تعطیلات دو روزه آن را جشن گرفته است، تعدادی از نمایندگان مجلس به دلیل محدودسازی اهل سنت در برپایی نماز جماعت عید فطر نامه تذکر به وزیر کشور را امضا کردند.

این تذکر که به امضای ۱۸ نماینده مجلس رسید، در پی مخالفت با برپایی نمازجماعت عیدفطر در برخی از نمازخانه‌ها و مساجد اهل سنت در تهران و تعطیلی نمازخانه صالحیه در اسلامشهر، سه شنبه ۱۵ تیر ماه به هیات رئیسه ارائه شد.

محمود صادقی عضو هیات رئیسه فراکسیون امید و از امضا کنندگان تذکر در این باره به خبرگزاری ایلنا گفت این تذکر استناد به اصل ۱۲ قانون اساسی به وزیر کشور داده شده اما که به دلیل فرصت اندک و تعداد زیاد تذکرهای کتبی، این تذکر قرائت نشد.

او با اشاره به تعطیل شدن نماز خانه اهل سنت در اسلامشهر گفت: "اجازه اقامه نماز عید فطر در برخی از مساجد دیگر از جمله مسجد تهرانپارس تا کنون صادر نشده است."

این در حالیست که دولت حسن روحانی طی سالهای اخیر با انتصاب برخی از مدیران اهل سنت در سمت‌های دولتی و انتصاب علی یونسی به عنوان مشاور خود برای رسیدگی به امور اقلیت‌ها، تلاشی برای بهبود وضعیت اهل سنت نشان داده بود.

دولت عزم جدی ندارد

با این حال حبیب الله سربازی، فعال مدنی اهل سنت دراین باره به صدای آمریکا گفت که اگر چه فعالیت‌هایی نظیر اعطای برخی پست‌های استانی چون فرمانداری‌ها صورت گرفته اما عمل به فرایض دینی اهل سنت به خصوص در کلانشهرها همچنان با ممانعت مواجه است.

اقای سربازی در توئیتر خود با اشاره ممانعت از برگزاری نماز اهل سنت نوشت، "اهل سنت تهران عزادار شدند".

او معتقد است که دولت روحانی از آنجا که به رای اهل سنت و اقلیت‌ها در انتخابات نیاز دارد فعالیت‌هایی در استانهای سنی نشین انجام داده است اما عملکرد نهادهای امنیتی نشان می دهد که برای اهل سنت در هنوز بر همان پاشنه می‌چرخد.

حبیب الله سربازی گفت: "به نظر من دولت روحانی عزم جدی برای ایستادن در مقابل تندروها به خاطر دفاع از منافع اهل سنت و تحقق آزادی‌های حداقلی که در قانون اساسی هم آمده‌اند، ندارد."

به گفته این فعال مدنی اهل سنت، در حال حاضر بیشتر "نبود عزم و جدیت در دولت" است که باعث کوتاهی‌های جدی در حق اهل سنت و انجام فرایض مذهبی آنها می‌شود.

از تخریب نمازخانه تا ممنوع الخروجی مولوی

اعمال محدودیت برای انجام نماز عید فطر در حالیست که تابستان سال گذشته نیز تخریب یک نمازخانه اهل سنت در محله پونک تهران انتقادهایی برانگیخته بود.

در پی این اتفاق مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و عضو اتحادیه جهانی علمای مسلمان، در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، ضمن اعتراض به تخریب این نمازخانه نوشت: "عدم تحمل یک نمازخانه معمولی و تخریب آن، در شهری‌که اجازه ساخت مسجد به شهروندان اهل‌سنت داده نمی‌شود و مطالبه ۳۷ سال آنها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ناکام مانده است، تنها جریحه‌‌دار نمودن احساسات جامعه اهل‌ سنت ایران نیست، بلکه احساسات مسلمانان جهان را نیز جریحه‌دار می‌کند."

چنین محدودیت‌هایی پیش از آن شامل مولوی عبدالحمید نیز شده بود. چندی پس از ممانعت از سفر او به عربستان ماموران از برگزاری نماز جماعت با امامت مولوی عبدالحمید، در نماز خانه اهل سنت نیز خبرساز شده و اعتراضاتی در پی داشت.

XS
SM
MD
LG