لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۱

اعتصاب غذای داوود عبدالهی در زندان قزل‌حصار کرج؛ او به اعدام محکوم شده است


داوود عبداللهی، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام
داوود عبداللهی، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام

کانون حقوق بشر ایران روز یکشنبه ۱۰ دی‌ماه اعلام کرد داوود عبدالهی، زندانی اهل سنت محکوم به اعدام، پس از انتقال به قرنطینه زندان قزل‌حصار برای اجرای حکم اعدام، اعتصاب غذا کرده است.

بر اساس این اعلام، داوود عبداللهی که از روز سه شنبه پنجم دی ماه به سلول انفرادی منتقل شده، در چهارمین روز اعتصاب خود به سر می‌برد. انتقال او با توجه به محکومیتش به اعدام، منجر به افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان او شده است.

این زندانی اهل تسنن از ۱۴ سال پیش با اتهام آنچه «افساد فی‌الأرض» عنوان شده در زندان است، اما منابع حقوق بشری روند رسیدگی به پرونده او را «ناعادلانه» توصیف کرده‌اند.

داوود عبداللهی، در پرونده‌ای مشترک با چند تن دیگر به اتهام قتل ماموستا «عبدالرحیم تینا» در سال ۱۳۸۷، بازداشت شد.

او و شش زندانی سنی مذهب دیگر در اسفند ۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اعدام محکوم شدند. این حکم در دیوان عالی کشور توسط علی رازینی نقض شد.

پرونده این اشخاص جهت بررسی مجدد به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارجاع و جلسه دادگاه آنها در روزهای ۲۷ تا ۲۹ خرداد ۹۸ برگزار شد. قاضی ابوالقاسم صلواتی دوباره برای آنها حکم اعدام صادر کرد.

پرونده بار دیگر جهت بررسی به شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی علی رازینی ارجاع شد که در نهایت در ۱۴ بهمن ۹۸، حکم اعدام انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، ایوب کریمی و داود عبداللهی، هفت زندانی سنی مذهب محبوس در زندان قزل‌حصار تایید شد.

در هفته‌های گذشته، دو تن از آنها، قاسم آبسته و ایوب کریمی اعدام شده‌اند.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، اعدام ایوب کریمی را «همچون سایر زندانیان سیاسی» بدون برخورداری از دادرسی عادلانه و بنا‌بر اعترافات تحت شکنجه دانست و این اقدام را «یک جنایت» قلمداد کرد.

به گفته امیری مقدم، مقامات جمهوری اسلامی «در خلأ توجه جامعه بین‌المللی» زندانیان سیاسی را اعدام می‌کنند.

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، اعدام‌های اخیر در ایران را «جنگ حکومت» علیه «مردم بی‌دفاع» دانست و ضمن درخواست از مردم برای حمایت از دادخواهان، از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز خواسته برای توقف اعدام در ایران اقدام فوری کند.

همزمان سازمان حقوق بشری هه‌نگاو با استناد به آمار به ثبت رسیده اعلام کرد، طی سال ۲۰۲۳ دست‌کم حکم اعدام ۸۲۳ زندانی در زندان‌های مختلف ایران اجرا شده است که هویت کامل ۶۶۷ نفر از آنها برای این سازمان احراز شده است.

XS
SM
MD
LG