لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۲

دومین روز اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به «بی‌کفایتی» مسئولان در ماجرای واژگونی اتوبوس


دانشجویان خواهان برخورد و برکناری مسئولان دانشگاه آزاد هستند.
دانشجویان خواهان برخورد و برکناری مسئولان دانشگاه آزاد هستند.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در اعتراض به آنچه «بی‌کفایتی» مسئولان دانشگاه آزاد نامیدند، در روز یکشنبه ۹ دی ماه نیز برای دومین روز ادامه یافت.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می دهد که دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات برای دومین روز متوالی روز یکشنبه ۹ دی ماه در اعتراض به حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان معترض تجمع خود را از ورودی دانشگاه آغاز کردند و در حالی که شعار «دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیر» سر داده بودند، از دانشجویان دیگر خواستند که به آن‌ها بپیوندند. معترضان خواهان پاسخگویی مسئولان دانشگاه آزاد در رابطه با حادثه اخیر واژگونی اتوبوس شدند.

خبرگزاری برنا ابتدا با انتشار فیلم منتسب به زیرگرفتن خودرو حامل رئیس دانشگاه آزاد از زخمی شدن دو دانشجو از ناحیه پا خبر داد و اعلام کرد: طهرانچی برای باز کردن راه عبور خود به زور متوسل شده بود اما ساعاتی بعد این خبرگزرای خبر را تکذیب و اعلام کرد که چنین ادعایی صحت ندارد.

با این حال دانشجویان مقابل «محمدجعفر منتظری» دادستان کل ایران که به جمع معترضان رفته بود به ردشدن خودروی طهرانچی از بین دانشجویان اعتراض کردند. برخی تصاویر منتشر شده نیز حاکی از حضور خودرو آمبولانس در این دانشگاه دارد.

تصاویری دیگر نیز منتشر شده که حضور طهرانچی را در بین دانشجویان در حال پاسخگویی به اعتراضاتشان نشان می دهد.

اما دادستان کل ایران در بین دانشجویان از دستور فوری رئیس قوه‌قضاییه برای پیگیری این حادثه خبر داد. در آخرین اظهارنظرها نیز مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس هم در صحن علنی روز یکشنبه خواست که برای بررسی حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان یک جلسه برگزار شود.

او عنوان کرد: همانطور که برای یک نماینده جلسه گذاشتید و اتفاق را بررسی کردید اینجا هم جلسه بگذارید مخصوصا که می‌گویند یک عده «ضد انقلاب» ترمز اتوبوس را بریده‌اند.

صدها دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، صبح روز شنبه ۸ دی ماه نیز در این دانشگاه تجمع کردند و خواستار محاکمه مسئولان این حادثه از جمله علی اکبر ولایتی رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد شده بودند.

این دانشجویان در یک بیانیه که به صورت طومار به امضای دانشجویان رسیده بود، استعفا و عذرخواهی سرپرست واحد علوم و تحقیقات و رئیس دانشگاه آزاد، عذرخواهی رسمی در تریبون رسمی توسط سرپرست واحد و رئیس دانشگاه، استقرار همیشگی اورژانس در محل دانشگاه و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تعیین سرعت مجاز و نصب برگه معاینه فنی در اتوبوس را به عنوان خواسته‌های خود اعلام کردند. آن‌ها گفته بودند که تا زمان حضور یکی از مسئولان رده بالای دانشگاه آزاد به تجمع خود ادامه خواهند داد.

همچنین مادر «نیلوفر رادمهر» یکی از قربانیان این حادثه، در تجمع اعتراضی امروز حاضر و خواستار پاسخگویی مسئولان شد. وی از دانشجویان نیز خواست او را در این مسیر تنها نگذارند و گفت، چطور وقتی یک اتوبوس کربلا واژگون می شود عنوان «شهید» به ‌آنها می‌دهند، اما فرزندان ما را «فوتی» می‌نامند. ‌آنها شهدای راه علم هستند. حرف‌های او مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت و دانشجویان شعار «می‌ایستیم، می ایستیم، حق‌تو پس می‌گیریم»، سر دادند.

یکی از دانشجویان معترض نیز به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفته بود که استعفای بالاترین دست اندرکار و مقام دانشگاه و سرپرست علوم و تحقیقات، حداقل هزینه ای است که این افراد باید پرداخت کنند؛ آنها حتی حاضر به عذرخواهی هم نشدند.

در شبکه‌های اجتماعی نیز تصاویر و ویدئوهای متعددی از تجمعات روز شنبه در این دانشگاه منتشر شده است:

واژگونی یک اتوبوس حامل دانشجویان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در روز سه شنبه چهارم دی‌ماه ابتدا در دم باعث کشته شدن ۸ تن و زخمی شدن ۲۸ نفر شد، اما پس از آن آمار کشته‌ شدگان به ۱۰ نفر رسید.

در حالی از وقوع این حادثه چهار روز می گذرد که بر اساس گزارش‌ها همچنان ۱۵ نفر از مصدومان این سانحه در بیمارستان هستند و حال سه نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

پس از وقوع حادثه یکی از مسئولان دانشگاه آزاد به خبرگزاری فارس گفته بود دلیل تصادف «سکته» راننده بوده است. با این حال قاضی شهریاری، معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای جنایی گفت، در کالبدشکافی راننده اتوبوس علایم مربوط به سکته قلبی یا مغزی تشخیص داده نشد.

از سوی دیگر نواب حسینی‌منش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو شهر تهران، به خبرگزاری فارس گفته بود اتوبوس «معاینه فنی» نداشته و شش سال پیش «از رده خارج» شده بود. او اضافه کرده بود که استاندار تهران پیش از این بخشنامه صادر و اعلام کرده بود که «خودروهای فاقد معاینه فنی ادارات هم حق تردد» ندارند؛ اما از این ماشین استفاده می‌شد.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، شب گذشته گفت «۲ نفر از افراد، اعم از پیمانکار حمل و نقل، و مسئول تاسیسات» دانشگاه بازداشت و دو نفر از مسئولان دانشگاه هم به دادستانی احضار شده‌اند و کمیته ویژه پیگیری سانحه تصادف اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد از برکناری پنج نفر از مدیران این دانشگاه خبر داده است.​

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG