رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران، مهدی محبی، میگوید «تا ۸۰۰ عدد دستگاه فعال استارلینک» در ایران وجود دارد.
به گزارش سایت خبری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، مهدی محبی این آمار را به نقل از «یک مقام مسئول» که نام او در این گزارش منتشر نشده، بیان کرده است.
در این گزارش که روز یکشنبه منتشر شده به نقل از محبی آمده است که «به علت قاچاق امکان استفاده از این دستگاه رشد زیادی خواهد داشت.» محبی خرید و فروش این دستگاهها را که امکان دور زدن سانسور حکومتی اینترنت در ایران را فراهم میکند، غیرقانونی خواند.
چند روز قبل، ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی در توئیتی آمار نزدیک به «صد استارلینک فعال در ایران» را اعلام کرده بود.
ایلان ماسک مالک شرکت اسپیسایکس و شبکه توئیتر است و شرکت اسپیسایکس اداره استارلینک را بر عهده دارد.
پس از توئیت ایلان ماسک، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی در هفتم دیماه گفت «ما از فعال شدن اپراتورهایی که اینترنت را به شکل ماهوارهای ارائه میدهند، استقبال میکنیم. اکنون هم دو سه اپراتور هستند که اینترنت روستاهای دورافتاده را به صورت ماهوارهای تأمین میکنند.» زارعپور گفت «قواعد» جمهوری اسلامی را به «استارلینک اعلام کردیم.» زارعپور در آن سخنان اشارهای به قانوی یا غیرقانونی بودن استفاده از استارلینک نکرد.
مقامات جمهوری اسلامی تلاش برای اخلال در دسترسی مردم ایران به اینترنت به ویژه شبکههای اجتماعی را با ادامه اعتراضات تشدید کردهاند.
کاربران ایرانی توانستهاند با استفاده از شبکههای اجتماعی علاوه بر سازماندهی اعتراضات، موارد نقض حقوق بشر و فساد در جمهوری اسلامی را منتشر کنند.
برخی از کاربران ناشناس ایرانی در توئیتر مدعی شدهاند که از اینترنت استارلینک در حال استفاده هستند و یا آن را آزمایش میکنند.
اخیرا در ماه دسامبر نیز روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال در گزارشی نوشته بود که حدود ۲۰۰ دستگاه استارلینک به ایران قاچاق شده است.