رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی ایران که به تازگی از سیاستهای جمهوری اسلامی در قبال مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی انتقاد کرده بود، از سمت خود استعفا داد.
آقای خادم در نامهای که روز چهارشنبه نهم اسفند در خبرگزاریهای ایران منتشر شد نوشته است که «اهل وادادن و قهر و آشتی نیستم» اما «نمی توانم به کشتی دروغ بگویم.»
رسول خادم اواخر بهمن در پی محرومیت کشتیگیری که به دستور مربی خود عمدا در مسابقات جهانی باخته بود تا با کشتیگیر اسرائیلی رو در رو نشود، در نامهای سرگشاده از سیاستهای پنهانکارانه جمهوری اسلامی در مورد رو در رو نشدن با ورزشکاران اسرائیلی به تندی انتقاد کرده بود.
آقای خادم نوشته بود که اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، «پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضربخوردگی، به درمانگاهها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟»
او اضافه کرده بود که با اتفاقاتی که در کشتی علیرضا کریمی در کشتی زیر ۲۳ سال جهان در لهستان افتاد، کشتی گیران ایرانی دیگر نمی توانند با استناد به گواهی پزشکی یا باخت عامدانه از رویارویی با کشتی گیران اسرائیلی خودداری کنند.
رئیس فدراسیون کشتی ایران که عضو اتحادیه جهانی کشتی نیز هست، در نامه خود آورده بود که در جریان مذاکرات با اتحادیه جهانی کشتی برای جلوگیری از تعلیق کشتی ایران «تمام اندوخته حاصل از مناسبات بینالمللی» خود را به جای کمک به بهبود شرایط کشتی کشور، هزینه «خواهش برای تعلیق نشدن کشتی ایران» کرده است.
جمهوری اسلامی ایران می گوید موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد و ورزشکاران ایرانی نیز اجازه رو در رو شدن با ورزشکاران اسرائیلی را ندارند.
فدراسیونهای ورزشی ایران از جمله فدراسیون کشتی تا کنون برای رودررو نشدن ورزشکاران با ورزشکاران اسرائیلی، باخت عمدی یا فراهم کردن گواهی پزشکی را در دستور کار خود قرار دادند تا از متهم شدن به دخالت سیاست در ورزش و تعلیق حضور در مسابقات جهانی جلوگیری کنند اما به گفته آقای خادم این پنهانکاری دیگر امکان پذیر نیست و جمهوری اسلامی باید سیاست خود در این زمینه را آشکارا اعلام کرده و پای عواقب آن بایستد.
او در ادامه نامه انتقادی خود آورده بود که در هفت ماه آینده، کشتی ایران ٨ مسابقه جهانی در رده های سنی مختلف پیش رو دارد که کشتیگیران اسرائیل نیز در تمامی این مسابقات حضور دارند و فدراسیون کشتی ایران «هیچ سحری هم بلد نیست تا قرعهها را تغییر دهد.» او سپس اضافه کرده بود: «اگر توان مردانه ایستادن پای اعتقادات و تصمیماتتان را ندارید، حداقل آزادگی کنید و پای کشتی گیر و مربی اش بایستید. بگذارید بدون منت کشی از دیگران، با حفظ عزت، صادقانه تعلیق شویم. یا اگر معتقد نیستید، حداقل حرف جدیدی بزنید.»
رسول خادم همچنین اعلام کرده است که دیگر نماینده ایران در اتحادیه جهانی کشتی نخواهد بود و کشتی ایران باید نماینده دیگری معرفی کند.
خبرگزاری های ایران گزارش دادند که این قهرمان پیشین کشتی از هدایت تیم ملی کشتی آزاد ایران نیز انصراف داده است.
در پی انتشار خبر استعفای رسول خادم، اعضای شورای فنی کشتی فرنگی و اعضای شورای فنی کشتی آزاد ایران نیز استعفا کردند. با این حال، محمدرضا داورزنی، معاون وزیر ورزش اعلام کرد که این وزارتخانه با استعفای آقای خادم مخالف است و امیدوار است که با گفت و گو او را از تصمیم خود منصرف کند.
نامه آقای خادم در مورد سیاست جمهوری اسلامی در میادین ورزشی برای رو در رو شدن با ورزشکاران اسرائیلی نخستین انتقاد تند یک مقام ورزشی در این باره بوده است. پیشتر دو ملی پوش تیم فوتبال ایران، مسعود شجاعی و احسان حاج صفی که به همراه باشگاه یونانی خود در یک مسابقه با یک باشگاه اسرائیلی شرکت کردند با حملاتی در داخل ایران مواجه شدند.
مسعود شجاعی، کاپیتان تیم ملی ایران از آن پس به اردوی تیم ملی فوتبال دعوت نشد.