دستگاه قضایی استان فارس چهار نفر از شهردارهای قبلی شیراز را به مقدار مساوی مقصر سیل فروردین در این شهر و مرگ بیش از ۲۰ نفر دانست.
حیدر آسیابی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس اعلام کرد: «با توجه به وصول نظریه هیئت کارشناسی، چهار تن از شهرداران ادوار مختلف شیراز هر کدام به میزان ۲۵درصد مقصر شناخته شدهاند و نظریه هیئت کارشناسی در مرحله ابلاغ است.»
روز پنجم فروردین ۱۳۹۸، سیل ناگهانی در شیراز در محدوده دروازه قرآن به مرگ ۲۱ نفر و مجروحیت ۱۱۹ نفر منجر شد. همان زمان برخی انتقاد کردند که پر کردن مسیل کنار دروازه قرآن موجب این فاجعه شد.
با این حال روز چهارشنبه دادستانی فارس دیگر دستگاه ها را در این سیل مقصر ندانست.
این در حالی است که پیشتر کمیته حقیقتیاب شورای شهر شیراز، علاوه بر شهرداری، سازمانها و دستگاههای اجرایی دیگر از جمله استانداری، وزارت نیرو، ادارهکل راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، نیروی انتظامی، ادارهکل منابع طبیعی، ادارهکل هواشناسی و ... را به درصد متفاوت، در سیل شیراز مقصر شناخت.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، هم با اشاره به اینکه پس از انقلاب در ایران ششصد سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.