محمد امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران، حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران را اقدامی صورت گرفته از سوی "نفوذیها" دانست.
"نفوذ" اصطلاحی است که پس از هشدار رهبر جمهوری اسلامی درباره خط نفوذ آمریکا به ایران پس از توافق هستهای، وارد ادبیات سیاسی ایران شده و باعث راهاندازی پروژههایی مانند بازداشت روزنامهنگاران نیز شده است.
امام جمعه این هفته تهران گفته است که "در حمله به سفارت عربستان گروهی پشت صحنه را رهبری میکردند که از خود دشمنان بودند و با این کار می خواستند توپ را به زمین ما بیاندازند و دستشان را بالا بگیرند و قطع مراوده کنند اما از افراد احمق نیز استفاده کردند."
در روزهای گذشته و پس از محکوم کردن حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، برخی مقامات سپاه و نیروی انتظامی از "مشکوک" بودن این حمله صحبت کردند و ادعا کردند این حرکت از سوی مردم معترض صورت نگرفته است.
این درحالی است که فراخوان حضور مقابل اماکن دیپلماتیک عربستان از سوی بسیج و نهادهای همسو صورت گرفته بود و رسانههای وابسته به نهادهای امنیتی و نظامی، تجمعات برگزار شده را "اعتراض مردمی" مینامیدند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۶ دی در نامهای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، خواستار رسیدگی فوری و خارج از نوبت به پرونده حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران شد.
او این حادثه را "آبروریزی" توصیف کرد و گفت که "افرادی که از روی نادانی و یا وابستگی به این اماکن حمله نمودند، مجرم هستند."