لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۹

الترکی: روحانی به وعده هایش وفا کند


Naga tribal men perform a traditional dance during the Hornbill festival at the Kisama village in Nagaland, India. The 10-day-long festival named after the Hornbill bird is one of the biggest festivals of India’s northeast that showcases the rich tradition and cultural heritage of the indigenous Nagas.
Naga tribal men perform a traditional dance during the Hornbill festival at the Kisama village in Nagaland, India. The 10-day-long festival named after the Hornbill bird is one of the biggest festivals of India’s northeast that showcases the rich tradition and cultural heritage of the indigenous Nagas.

سفیر سابق عربستان در آمریکا: برای آن که دیگران بتوانند حسن روحانی را جدی بگیرند، وی باید به وعده های خود عمل کند

ترکی الفیصل آل سعود، یکی از شاهزادگان عربستان سعودی، سفیر پیشین آن کشور در آمریکا، و یکی از رؤسای سابق سازمان امنیت عربستان سعودی، می گوید برای آن که دیگران بتوانند حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران را جدی بگیرند، او باید به وعده های خود عمل کند.

سفیر سابق عربستان سعودی در آمریکا طی سخنرانی اخیر خود در جمع جامعه آمریکایی های ایرانی تبار گفته است با وجود دعوت شاه عبدالله بن عبدلعزیز از رئیس جمهوری جدید ایران برای شرکت در مراسم حج امسال، روحانی «متاسفانه این دعوت را رد کرده است.»

شاهزاده الفیصل، سفیر پیشین عربستان سعودی در ایالات متحده گفته است عربستان سعودی از برقراری ارتباط حسنه با ایران استقبال می کند. وی ابراز امیدواری کرده است که رویکرد باراک اوباما نسبت به روحانی راه را برای بازگشت ایران به جامعه بین الملل و کمک تهران به برقراری صلح و ثبات هموار کند.

ترکی در جمع ایرانی تباران آمریکایی گفته است: «ادبیات معقول و منطقی روحانی کاملاً برعکس اظهارات مبالغه آمیز و پرهیاهوی (محمود) احمدی نژاد است. در شرایطی که جامعه جهانی از روحانی به گرمی استقبال کرده است، نیروهای افراطی در قم و تهران موانع عمده پیش روی او هستند. او باید سیاست های معقول و خردمندانه ای را اعمال کند».

شاهزاده ترکی گفته است رهبری ایران برای ارائه تصویر مثبتی از میراث و خرد ایران به سایر مسلمانان فرصتی به دست آورده است، اما اگر آن ها قصد دارند از احترام سایر کشورها برخوردار شوند، اول باید به سنت ها، میراث و هویت سیاسی همتایان خود احترام بگذارند.»

شاهزاده ترکی در بخش دیگری از اظهارات خود گفته است: «ایرانیان به تاریخ و میراث خود افتخار می کنند. اعراب هم برای دین و فرهنگ ایران و نیز خدمات ماندگار ایرانیان به جوامع اسلامی نهایت احترام را قائل هستند.»

سفیر سابق عربستان سعودی در آمریکا در ادامه سخنان خود افزوده است: «اما بزرگترین شاهکارهای ایران، همچون سایر دستاوردهای ارزشمند محصول و ثمره همکاری و آموزش، آموختن از مردمان با پیشینه و قومیت های دیگر و کسب تجربه اقوام دیگر بوده اند.»

آقای ترکی گفته است در شرایطی که اعراب، آفریقایی ها، اروپایی ها و آسیایی ها کماکان از دانش و فرهنگ ایرانیان غنی می شوند، ایران نیز از وجود شرکای اروپایی، آسیایی و عرب خود غنای بسیار می یابد.

الفیصل در این سخنان گفت: «مداخله خامنه ای در عراق مسبب کشتار و درد و رنجی است که مردم عراق امروز متحمل می شوند. وضعیت سوریه مسئله قابل توجهی است و دولت ایران تصمیم گرفته است از قصاب (بشار) اسد حمایت کند. روح الله خمینی ادعا می کرد که حامی مستضعفین است، امروز جانشین های خمینی تصمیم گرفته اند تا از مستضعفین حمایت نکنند بلکه حامی حاکمان مستبد و ستمگر باشند.»

ترکی الفیصل با اشاره به برنامه اتمی مناقشه آمیز ایران گفت ایران حق دارد از انرژی اتمی برای مصارف صلح آمیز بهره بجوید، اما حاشیه هایی که پیرامون سیاست های (اتمی) و ساخت تاسیسات سری پدید آمده اند، نه تنها به منافع این کشور هیچ کمکی نمی کنند، بلکه این سیاست ها سوء ظن ها و تردیدهای جامعه جهانی را نیز برمی انگیزد.»

وی افزود: «همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد، و نه فقط جهان غرب، به تحریم های شورای امنیت علیه ایران متعهد هستند. اگر رهبران ایران قصد دارند تا مشمول رفتاری برابر باشند، باید در مورد برنامه اتمی کشور شفافیت به خرج دهند.

بهترین راه برای پیشرفت منصفانه و عادلانه در این مورد این است که رهبران ایران سیاستی را پیگیری کنند که شاه در سال ١٩٧٤ اعمال کرد. استقرار منطقه عاری از سلاح های کشتار دسته جمعی در منطقه خاورمیانه عاملی برای حصول اطمینان از امنیت همه کشورهای منطقه خواهد بود. رهبران ایران ادعا می کنند از (استقرار) این منطقه حمایت می کنند. اما این حمایت نباید فقط زبانی باشد.»

برخی از تحلیلگران و ناظران سیاسی گمانه زنی هایی در مورد ناخشنودی عربستان سعودی از احتمال برقراری مناسبات حسنه تهران و واشنگتن را مطرح کرده و گفته اند روابط دوستانه ایران و آمریکا نه تنها جایگاه عربستان سعودی در منطقه حساس خاورمیانه را تحت الشعاع قرار می دهد، بلکه بر نوسانات قیمت نفت تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
عربستان سعودی از موضع ایران در قبال بحران سوریه، بحرین و نیز ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی در مورد سه جزیره مورد اختلاف با امارات متحده عربی ناخشنود است.
XS
SM
MD
LG