محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی خیر داد که طی دو هفته آینده ماهواره «ناهید ۱» برای «قرار گرفتن در مدار» به وزارت دفاع ایران تحویل داده میشود.
به گزارش فارس، آذری جهرمی با اشاره به اینکه «ایرادات دو پرتاب قبل استخراج و برطرف شده است»، اضافه کرد که «امیدواریم که این ماهواره با موفقیت در مدار قرار بگیرد».
هنوز تاریخ مشخصی برای پرتاب این ماهواره به فضا مشخص نشده است.
این برای چندمین بار طی حدودا یک سال اخیر است که جمهوری اسلامی برای پرتاب ماهواره به فضا تلاش میکند.
جمهوری اسلامی زمستان سال گذشته دو بار تلاش کرد ماهواره به فضا ارسال کند، اما هر دوبار در این اقدام شکست خورد.
نخستین بار دی ماه سال گذشته وزیر ارتباطات ایران گفته بود که روز ۲۵ دی ماه ماهواره به فضا پرتاب شد و پس از طی دو مرحله موفق «در مرحله سوم به سرعت کافی نرسید و پیام در مدار آرام نگرفت.»
بهمن ماه سال گذشته نیز رسانهها با توجه به عکسهای منتشر شده، خبر دادند که ایران برای پرتاب ماهواره به فضا تلاش کرده، اما مجددا در این کار شکست خورده است.
اعتراض جامعه بین المللی به اقدام جمهوری اسلامی
این تلاشها با واکنش جامعه بینالمللی مواجه شده بود. از جمله وزارت خارجه آمریکا همان زمان در بیانیهای نوشته بود این کار نشاندهنده «رفتار خلاف ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت» درباره منع فعالیت در حوزه موشکهایی با قابلیت حمل کلاهک هستهای است؛ چرا که «فعالیت موشک حامل پرتاب فضایی در همین حوزه است زیرا معادل همان فناوری موشک اتمی در خانواده موشکهای بالستیک قارهپیما است. یک موشک قارهپیما با برد ۱۰ هزار کیلومتر، توانایی رسیدن به ایالات متحده را دارد.»
ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. کارشناسان میگویند که اگر ایران بتواند با ماهوارهبرهای خود محموله به فضا بفرستد، بدان معنی است که میتواند کلاهک هستهای نیز روی ماهوارهبرها نصب کند.
مرداد سال گذشته جمهوری اسلامی موشکی را به فضا پرتاب کرد که «ماهواره بر سیمرغ» نام گرفت. کارشناسان میگویند شباهت تکنولوژی برنامه پرتاب موشک فضایی و موشک های نظامی آنها را نگران میکند.