لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۸

ائتلافی از سناتورها خواهان اعمال تحریمهای جدید


کاخ سفید روز سه شنبه بار دیگر بر مخالفت خود با اعمال تحریم های جدید علیه ایران و برنامه اتمی این کشور تاکید ورزید و اعلام کرد حتی تحریم های مشروط در مدت ٦ ماه تاثیر چندانی نخواهند داشت.

این رویکرد کاخ سفید می تواند تا حدودی تلاش سناتورهای ارشد ایالات متحده برای اعمال فشار برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران را محدود کند.

جی کارنی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید گفته است «ما قویاً معتقدیم که تصویب تحریم های جدید سبب می شود که هم ایران و هم شرکای بین المللی ما تصور کنند که نیات ما در مذاکراتی که به دستیابی به این توافق منتهی شد خیر نبوده است و این امر به منزله بار مضاعفی خواهد بود که روی دوش نظام اصلی تحریم ها می گذارد».

رابرت مندز، رئیس کمیته مناسبات خارجی و سناتورهای هم فکر او در هر دو حزب در مورد تصویت تحریم های بیشتر علیه حکومت ایران ائتلاف کرده اند که اگر گفتگوهای بین ایران و گروه موسوم به ٥ + ١ به نتیجه ای نرسند، ٦ ماه دیگر به مرحله اجرا گذاشته خواهند شد.

از سویی دیگر چارلز ای شومر، نماینده نیویورک از جمله نمایندگان دموکراتی است که از ایده اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران حمایت می کند. با این وجود سناتور هری رید، رئیس حزب اکثریت سنا به طور قابل توجهی محتاط تر عمل کرده است.

شومر به «نیو ریپابلیک» گفته است «من امیدوارم مذاکرت ثمربخش و موفق باشند...، نگرانی من از امتیازاتی است که می دهند و با امتیازهایی که می گیرند همخوانی ندارند. من نگران کاهش تاثیر تحریم ها هستم. این تحریم ها بودند که ایرانی ها را به پای میز مذاکره کشاندند. تحریم ها از هر نظر موثر هستند. بخشی از تحریم ها فشارهای اقتصادی هستند اما جنبه دیگر تحریم ها نگرانی روانی است که بدتر می شوند».

مندز در طی مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی «سی بی اس نیوز» ‘گفته است «این پیشنهاد مسئولانه ای است و به رئیس جمهوری کمک خواهد کرد تا در مذاکره با ایران به نتایج بهتری دست یابد».
او گفته است «از نظر من تحریم هایی که شش ماه بعد از تصویب اجرا شوند، برای رئیس جمهوری فرصت های خاصی فراهم خواهد کرد و بنابراین انعطاف هایی در زمینه به کارگیری دیپلماسی پدید می آورد. در ضمن همچون گذشته پیامی هم به ایران ارسال خواهد کرد که سر ننهادن به تعهدات و عدم اجرای موفقیت آمیز توافق نامه از سوی تهران به معنای اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشور خواهد بود و از سویی دیگر دولت نیز برای مذاکره بیشتر از انعطاف برخوردار خواهد بود».

اما موضع روشن دولت اوباما این است که سنا هر گونه تلاش برای تدوین و تصویب لایحه قانونی تحریم های جدید علیه ایران را متوقف کند.

کارنی گفت «به عقیده ما اگر تحریم ها الان و یا با تاخیر تصویب شوند، موضع ما در اعمال تحریم ها را تضعیف خواهند کرد و در نهایت مذاکرات تحت الشعاع پیامدهای آن قرار خواهند گرفت. اگر هدف شما حل و فصل مسالمت آمیز این مسئله است، باید تمایل ایران به اجرای مفاد توافق نامه و تعهدات لازم برای یافتن راهکار مسالمت آمیز برای این مسئله را به بوته آزمایش بگذارید و این تنها راهی است که ما می توانیم چنین کنیم».

کارنی گفت «ما معتقدیم که کنگره باید گزینه تصویب تحریم های جدید را به حالت رزرو نگهدارد برای زمانی که ایران به مفاد این توافق نامه عمل نکرد و آن زمان است که این اقدام نتیجه مثبتی خواهد داشت».

باب کروکر، سناتور جمهوری خواه تنسی و یکی از اعضای کمیته مناسبات خارجی سنا که به همراه مندز در برنامه تلویزیونی سی بی اس شرکت کرده بود، گفت انتظار نمی رود دولت ایران در آینده نزدیک اقدام تحریک آمیزی اتخاذ کند.

او گفت «من فکر می کنم آن ها (دولت ایران) طی شش ماه آینده نقش خوبی را بازی خواهند کرد چون می بینند که دولتی که نقش راهبردی در این مذاکرات ایفا کرده است، دولت که نرمش به خرج داده تا کارهایی انجام شوند که جامعه بین الملل از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد به ناتوانی در انجام آن ها اذعان کرده اند. من واقعاً دلسرد شده ام».
XS
SM
MD
LG