لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۵

ابراز امیدواری صالحی نسبت به حل چالش پرونده اتمی


برگردان گزارش تحلیلی خبرگزاری رویترز از سخنان علی اکبر صالحی پیرامون چالش های پرونده اتمی ایران.

بنا به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، روز چهارشنبه (۱۸ سپتامبر) نسبت به راهگشا بودن بهره گیری از دیپلماسی برای حل و فصل اختلاف نظر در پرونده اتمی ایران ابراز امیدواری کرده است.

وی گفته است: «ما امسال، طی ماه های آتی، شاهد گشایشی در مورد این مسئله خواهیم بود... انتظار داریم که ماه های آینده سرآغازی برای روند خروج از مسئله اتمی باشند.»

ایالات متحده و متحدان آن معتقدند ایران در پی دستیابی به سلاح های اتمی است و به همین دلیل برای توقف بلندپروازی های تهران تحریم های شدیدی علیه این کشور اعمال کرده اند. مقامات جمهوری اسلامی تلاش برای دستیابی به سلاح های اتمی را رد و ادعا می کند برنامه هسته ای این کشور جنبه صلح آمیز دارد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است انتظار می رود گفتگوهای ایران و قدرت های جهانی تا پایان سال جاری به نتیجه ثمربخشی برسند.

آقای صالحی، وزیر امور خارجه پیشین گفته است زمینه و مقدمات دستیابی به یک راه حل نهایی در مذاکرات در دوران دولت احمدی نژاد چیده شد.

خبرگزاری مهر به نقل از آقای صالحی گزارش داده است: «با اطلاعاتی که هفت یا هشت ماه پیش کسب کرده ایم و نشانه هایی که دیده ایم، اطمینان داریم که سال آتی سال بسیار خوبی به ویژه برای حل مسئله هسته ای ایران خواهد بود و امروز نیز نشانه هایی در همان راستا مشاهده می کنیم.»

اظهارات آقای صالحی یک روز پس از آن منتشر شده اند که آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران انعطاف پذیری را نرمش قهرمانانه خواند و از بهره گیری از دیپلماسی استقبال کرد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، همچنین نسبت به انتشار گزارش هایی در مورد پیشنهاد آقای روحانی برای تعطیلی تاسیسات اتمی فردو ابراز تردید کرد. نیروگاه فردو مجموعه تأسیسات زیرزمینی غنی سازی اورانیوم در قم است. صالحی گفته است که «بعید می داند چنین چیزی گفته شده باشد.»

انتخاب حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران در ماه ژوئن انتظارات برای یافتن راهکاری برای مسئله اتمی این کشور را افزایش داده است. آقای روحانی خواستار «ارتباط سازنده» با جامعه جهانی و اتخاذ سیاست های معتدل در داخل و خارج از ایران شده است.
XS
SM
MD
LG