برخی منابع خبری در ایران با اعلام وجود دهها مدیر دولتی که حقوق بالای ۴۰ میلیون تومان دارند، از موج "برکناریها" بخاطر انتشار فیش های حقوقی مدیران دولتی خبر داده اند.
سایت انتخاب و چند رسانه دیگر نوشته اند ۳۰۷ نفر از مدیران که بیش از چهل میلیون تومان حقوق گرفتند از شغل خود بتدریج عزل میشوند. هرچند هنوز دولت حسن روحانی این خبر را تایید نکرده اما روز پنجشنبه اولین موج از برکناری ها با عزل چهار مدیرعامل بانک های بزرگ ایران آغاز شد.
خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه ۱۰ تیر به نقل از یک مقام آگاه نوشت که "به دنبال دستور رئیس جمهوری ایران" برای بررسی موضوع حقوقهای مدیران، وزیر امور اقتصاد و دارایی، مدیران چهار بانک ملت، صادرات، رفاه و قرضالحسنه مهر ایران را برکنار کرده است.
از "اسماعیل للـهگانی دزکی"، مدیرعامل بانک صادرات، علی رستگار سرخهای و سیامک دولتی مدیران عامل بانکهای ملت و بانک قرض الحسنه مهر ایران از دیگر مقام های برکنار شده نام برده می شود. همچنین علی صدقی مدیر عامل بانک رفاه کارگران که پیشتر خبر حقوق چندین میلیونی او فاش شده بود، چند روز پیش برکنار شده بود.
ماجرای حقوق میلیونی از سوی رسانه های اصولگرایان که منتقد دولت روحانی هستند، به شدت پیگیری می شود اما به نظر می رسد دولت نیز قصد دارد بهانه دست رقبا ندهد بخصوص که تنها یازده ماه دیگر به انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری باقیمانده است.
خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه ۱۰ تیر به نقل از یک مقام آگاه نوشت که "به دنبال دستور رئیس جمهوری ایران" برای بررسی موضوع حقوقهای مدیران، وزیر امور اقتصاد و دارایی، مدیران این چهار بانک را برکنار کرده است.
تابناک نوشته است دولت برای برکناری ۳۰۷ مدیری که حقوق دهها میلیونی دریافت می کنند، یک خط قرمز دارد. هرکس که بیش از ۴۰ میلیون تومان حقوق می گیرد، به تدریج برکنار می شود.
علی طیف نیاز، وزیر اقتصاد ایران هنوز این موضوع را تایید نکرده اما روز پنجشنبه تایید کرد که بخشنامه ای به بانک ها ابلاغ کرده که سقف جدیدی برای پرداخت حقوق و مزایا به مدیران تعیین کرده است. وی به مبلغ این سقف محدودیت پرداخت اشاره ای نکرد.
حقوق نهادهای حکومتی
در حالی برکناری برخی مدیران دولتی بخاطر دریافت حقوق های چند میلیونی برکنار شده اند، اما نهادهایی در ایران وجود دارند که جزئیاتی از حقوق مدیران آن علنی نیست.
رضا قریشی، استاد اقتصاد سیاسی کالج استاکتون در نیوجرسی آمریکا به طور مشخص به نهادهای حکومتی زیر نظر رهبر اشاره دارد. آقای قریشی به صدای آمریکا می گوید با بررسی نهادهای زیرنظر رهبر هم حقوق های چند میلیونی افشا می شود.
سپاه پاسداران، کمیته امداد امام خمینی، ستاد اجرایی فرمان امام، صدا و سیما، قوه قضاییه و شورای نگهبان نهادهای زیر نظر آیت الله خامنه ای هستند که جزئیات حقوق و درآمد آن هرگز علنی نمی شود.
در دو دهه گذشته، تلاش های محدودی برای تحقیق و تفحص از نهادهای زیرنظر رهبر مطرح شد اما بعد مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که این نهاد اجازه تحقیق و تفحص از نهادهای زیر نظر رهبر را نداشته باشد.