سفر کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی فوتبال جهان، همراه با تیم «النصر» عربستان به ایران با حواشی زیادی همراه شده که بازتاب زیادی در فضای مجازی و رسانههای جهان داشته است.
تیم النصر روز سهشنبه ۲۸ شهریور، در چهارچوب مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه «آزادی» تهران مقابل پرسپولیس قرار خواهد گرفت.
پس از توافق تهران و جده و لغو بازی تیمهای ایرانی و عربستانی در کشور ثالث، گمانهزنیهای مختلفی درباره سفر رونالدو به تهران مطرح شد و مشخص نبود که این ستاره پرتغالی به ایران سفر میکند.
با این حال، پس از ارائه تضمینهای امنیتی لازم از سوی جمهوری اسلامی، رونالدو همراه با سایر ستارههای النصر دوشنبه وارد تهران شدند.
ورود این بازیکن پرتغالی با استقبال زیادی از سوی فوتبال دوستان ایرانی همراه شد که به دلیل ازدحام در فرودگاه، مسیر عبور کاروان النصر، و هتل محل اقامت این تیم صحنههای را رقم زد که نه تنها در فضای مجازی بلکه در رسانه های ایرانی و خارجی منتشر شد.
هر چند که به ادعای مقامات جمهوری اسلامی، محافظت از این تیم عربستانی در تهران را گروهی از مأموران زبده ایرانی برعهده دارند، اما در تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، بیبرنامگی، بینظمی، و غافلگیری نیروهای انتظامی و امنیتی کاملا مشهود بود.
تعدادی از دوستداران رونالدو در طی مسیر فرودگاه به هتل اسپیناس، محل اقامت النصر، در حال دویدن دنبال اتوبوس این تیم بودند و مشکلات زیادی را در خیابانها ایجاد کردند.
دهها تن از این افراد نیز با تجمع در اطراف هتل، به رقص و شادی پرداختند، و ضمن تشویق رونالدو ساعتها نام او را فریاد زدند. گروهی نیز با عبور از موانع امنیتی وارد هتل شدند، و به امید دیدن این بازیکن پرتغالی، برای مدت کوتاهی لابی، محوطه داخلی، و حتی تعدادی از اتاقها را اشغال کردند.
پس از آن، مدیران النصر به دلیل شرایط غیرقابل کنترل و برای جلوگیری از هرگونه حادثه ناخوشایندی، تمرین خود در ورزشگاه آزادی را لغو کردند و ترجیح دادند تا در هتل بمانند.
انتشار تصاویر این صحنههای غیرمنتظره و نامتعارف با نظرات متفاوتی از سوی کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی همراه بود و این پدیده را از منظرهای گوناگونی بررسی کردند.
برخی با توجه به محبوبیت رونالدو، آقای گل رقابتهای ملی جهان، چنین واکنشهایی را عادی میدانند، و برخی نیز به شدت از رفتار این هواداران انتقاد میکنند.
منتقدین با اشاره به انتشار این تصاویر در رسانههای خبری جهان، چنین رفتاری را با مایه «آبروریزی»، «شرمساری»، و «خجالت» میدانند که در «شأن» ایران و ایرانی نیست.
این در حالی است که موافقین با تأکید بر وجود محدویتها در ایران، سفر رونالدو را موقعیتی استثنایی برای جوانانی میدانند که سالهاست به دلایل مختلفی از دیدار چهرههای بینالمللی در این کشور محروم هستند.
به گفته آنها، در شرایطی که جمهوری اسلامی دور ایران را دیوار کشیده است و هیچ بازیگر، خواننده، و ورزشکار مشهور بینالمللی یا تیم بزرگی به ایران نمیآید، بروز چنین واکنشهایی طبیعی است.
با این حال، اکثریت کارشناسان از برنامهریزی و مدیریت مقامات جمهوری اسلامی انتقاد میکنند که حتی توانایی برگزاری یک مراسم ساده استقبال از یک ستاره فوتبال را ندارند.
آنها با اشاره به موارد مشابه در کشورهای دیگر که با نظم و ترتیب و بدون هیچ مشکلی برگزار شده است، مهمترین دلایل بروز حواشی عجیب و غریب در ایران را «بیتدبیری»، «بیکفایتی»، و «سومدیریت» مسئولانی میدانند که تقریبا در تمامی موارد غافلگیر میشوند.
پژمان موسوی، روزنامهنگار ایرانی، در حساب کاربری خود در اینستاگرام مینویسد: «مهمترین موضوع در استقبال امروز، وضعیت افتضاح از استقبال رونالدو بود که فکر میکنم مثل همیشه عدم برنامهریزی مسئولین و پلشتی مدیریت دولتی ورزش عامل اصلی آن بود.»
او با اشاره به اینکه ایرانی تحقیر نشد، و نوجوانان و جوانان ایرانی خیلی طبیعی مانند یک «هوادار» در همه جای دنیا رفتار کرد، میگوید: «شما تحقیر شدید، شما دولتمردان پلشت...»