قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۷۸ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و ۶۹ رأی ممتنع به تصویب رسید.
این قطعنامه که شامگاه پنجشنبه ۲۵ آذر به وقت شرق آمریکا به تصویب رسید، پیش از این در ۲۶ آبان در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده بود.
در این قطعنامه تعداد احکام اعدام در ایران، از جمله اعدام افراد زیر سن قانونی، «بسیار نگرانکننده» دانسته شده است. مجمع عمومی از ایران خواسته است ضمن متوقف کردن اجرای مجازات اعدام، احکام صادر شده برای افراد زیر سن قانونی را لغو کند.
این مجمع همچنین نسبت به محدودیتهای مربوط به حقوق آزادی اجتماعات و تشکلهای مسالمتآمیز و «استفاده بیش از حد از زور» مربوط به اعتراضات مسالمتآمیز علیه کم آبی در تابستان ۱۴۰۰ و اعتراضات صنفی و کارگری از آغاز سال ۱۳۹۹ تا تابستان ۱۴۰۰ به شدت ابراز نگرانی کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این قطعنامه همچنین از ایران خواسته است که هرگونه تبعیض علیه زنان و دختران را از بین ببرد و زنان مدافع حقوق بشر را که به دلیل استفاده از حقوق خود بازداشت شدهاند، آزاد کند.
استفاده نظاممند و گسترده از بازداشتهای خودسرانه، نقض حق دسترسی به خدمات درمانی، شکنجه زندانیان برای اعتراف اجباری، و مرگ مشکوک زندانیان و نگرانی از اعدام کودکان در ایران از دیگر مواردی است که در این قطعنامه به عنوان موارد نقض حقوق بشر بر آنها تاکید شده است.
کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران صدور این قطعنامه را «کاملا به دور از واقعیت» و «با انگیزههای کاملا سیاسی» خواند.
این قطعنامه به پیشنهاد کانادا مطرح شده بود.