وزیر دفاع جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت از آمادگی جمهوری اسلامی برای بازسازی و کمک به توسعه زیر ساخت صنایع دفاعی سوریه خبر داد.
آشتیانی در دیدار با «عبدالکریم محمد ابراهیم» رئیس ستاد ارتش سوریه در تهران گفت : «جمهوری اسلامی همانطور که در سالهای قبل کنار سوریه بوده اکنون هم آمادگی دارد از ظرفیتها و توان خود در راستای بازسازی و کمک به توسعه زیر ساخت صنایع دفاعی سوریه استفاده کند.»
رئیس ستاد ارتش سوریه هم در این دیدار ضمن تشکر از حمایتهای همهجانبه جمهوری اسلامی از حکومت سوریه گفت: «جایگاه امروز سوریه، حاصل فداکاری و پایمردی مشترک دو کشور ایران و سوریه است و سوریه هیچ گاه مساعدت و همکاری دوستان حقیقی خود را از یاد نخواهد برد.»
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۲۳ فروردین در گزارشی اختصاصی اعلام کرد که ایران تحت عنوان «کمکهای انساندوستانه» در زلزله اخیر سوریه از هواپیماهای خود برای انتقال گسترده تسلیحات به این کشور استفاده کرده است.
بر اساس این گزارش، این تسلیحات شامل تجهیزات پیشرفته مخابراتی، سامانههای راداری، و قطعات یدکی برای بهروزرسانی سامانههای پدافند هوایی ایران در سوریه بوده است.
از سوی دیگر، روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، دین فیلیپس و گرگوری دبلیو میکس عضو کمیته رتبهبندی، به همراه جو ویلسون، رئیس کمیته فرعی خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی، طرحی دوحزبی را برای تحریم طیف گستردهای از فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند.
این افراد قصد دارند قبل از پایان تحریم موشکی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی در اکتبر ۲۰۲۳، تحریمهای جدیدی را از سوی آمریکا و جامعه بینالملل متوجه فعالیتهای مخرب موشکی و پهپادی ایران کنند.
جمهوری اسلامی ایران از آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ همواره حامی بشار اسد بوده است و در این مدت دهها تن از اعضای سپاه پاسداران نیز در جریان ناآرامیهای این کشور کشته شدهاند.