برخی مقام ها و چهره های سیاسی در ایران به نتایج همه پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا واکنش نشان دادند.
حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران در چند پست توئیتری درباره این رویداد اظهارنظر کرد. آقای ابوطالبی با بیان اینکه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا زمین لرزه ای بزرگ است، نوشت: خروج انگليس ازاتحاديه اروپايی يك "فرصت تاريخی" برای ايران است و بايد از اين فرصت تازه، نهايت بهره را برد.
او پیش بینی کرد با توجه به "تحولات اقتصادی كشورهای جنوب اروپا، تروريسم و بحران مهاجرت" اتحادیه اروپا "در حال فروپاشی" است.
هرچند دیدگاه آقای ابوطالبی دیدگاه رسمی دولت حسن روحانی نیست اما در ماههای اخیر، این معاون سیاسی حسن روحانی، دیدگاه های مورد تایید او را منعکس کرده است.
اما به نظر می رسد نظامیان در ایران مانند مسایل دیگر از جمله نقش ایران در سوریه و بحرین، با دولت روحانی هم نظر نباشند.
مسعود جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران، رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا را نه گفتن به ادامه تبعیت دولت بریتانیا از آمریکا دانست.
آقای جزائری به خبرگزاری صدا و سیمای ایران گفت خواسته مردم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا در حقیقت نه گفتن اکثریت مردم این کشور به ادامه تبعیت دولت انگلیس نسبت به تحمیل اراده آمریکا به این کشور است.
وی افزود: انگلیس باید تاوان سالها استعمارگری و جنایت علیه بشریت را بپردازد و جدا شدن بخشهایی از این کشور کمترین بهایی است که خواهد پرداخت.
این مقام نظامی همچنین با اشاره به آنچه "استقلالخواهی مردم در جزیره بریتانیا و همچنین ایرلند" نامید، گفت: مردم اسکاتلند، ایرلند و سایرین حق دارند از زیر یوغ رژیم پادشاهی به اصطلاح بریتانیای کبیر خارج شوند.
در هفته های اخیر دولت و نظامیان در برخی مسایل سیاست خارجی اختلاف نظر دارند. پیش از این و بعد از لغو حق شهروندی رهبر شیعیان بحرین، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس بیانیه تهدیدآمیزی صادر کرد که خیلی زود با واکنش مشاوران روحانی مواجه شد.