در حالیکه در وسط هفته مقام های دولتی مرگ چند زلزلهزده در کرمانشاه و سرپل ذهاب را تکذیب کردند، یک خبرگزاری منتقد دولت روحانی از مرگ یک نوزاد دیگر در کرمانشاه به خاطر سرمازدگی خبر داد.
خبرگزاری تسنیم روز جمعه شش بهمن نوشت: «محمد» نوزاد ۴ ماه دومین قربانی سرمازدگی در منطقه زلزله زده کرمانشاه است.
این خبرگزاری به نقل از «عبدالله صیفوری» پدر این نوزاد نوشت: درخواست کانکس دادم اما در آن زمان با پاسخ منفی آنها روبرو شدم و عنوان کردند که افراد دیگری در اولویت قرار دارند.
مرگ این نوزاد تازه ترین گزارش از مرگ برخی از زلزلهزدگان به خاطر سرماست.
روز چهارشنبه ۴ بهمن، شهاب نادری، نماینده پاوه اعلام کرد چند نفر از زلزله زدگان بر اثر سرمازدگی جان باختهاند.
بعد از این سخنان، برخی مقام های محلی مرگ افراد بر اثر سرمازدگی را رد کردند اما همزمان، ویدئویی از یک خانواده سوگوار در فضای مجازی منتشر شد که در آن عموی یک دختر دو ساله به نام «سارینا» مقابل دوربین اعلام کرد برادرزاده اش پس از سرماخوردگی بر اثر کوتاهی در رسیدگی پزشکی در بیمارستان سرپل ذهاب جان باخت.
خانواده سارینا در روستای ناوه فره در سرپل ذهاب بیش از دو ماه پس از زلزله کانکس دریافت کرد اما پیش از دریافت سرپناه، بدن سارینا بر اثر سرماخوردگی عفونت کرد. عموی او گفت که بیمارستان سرپل ذهاب ۱۲ ساعت در رسیدگی به وضعیت او تاخیر کرد. این کودک دو ساله وقتی به کرمانشاه اعزام شد پس از پنج ساعت درگذشت.
رئیس بیمارستان سرپل ذهاب اما به خبرگزاریها گفته است که این کودک بسیار دیر به بیمارستان رسید و به علت سرایت عفونت به تمام بدن، علائم حیاتی نداشت.
به نظر می رسد مرگ این کودک باعث شده است تا نماینده مجلس به دولت تذکر دهد تا سرپناه و امکانات بهداشتی و گرمایشی کافی برای زلزله زدگان کرمانشاه فراهم شود.
بعد از زلزله ۲۱ آبان، آمریکا و برخی کشورهای غربی و همینطور اسرائیل پیشنهاد کمک به زلزله زدگان را داده بودند اما محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران این پیشنهادها را رد کرد و گفته بود دولت روحانی توان مدیریت این بحران را دارد.
کمبود کانکس و مشکل اسکان اولیه در حالی از سوی نماینده مجلس بیان شده است که سپاه پاسداران اعلام کرده بود هزاران کانکس در مناطق زلزله زده ساخته و کار تحویل کانکس به زلزله زدگان پایان یافته است.
چندی پیش رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت یک روز پیش از این سخنان نماینده مجلس درباره نبود مدیریت در امدادرسانی و وجود مشکلات اداری در این زمینه گفت که مناطق زلزله زده کرمانشاه هنوز سرویس بهداشتی ندارند.
زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان، منطقه مرزی استان کرمانشاه ایران و عراق را لرزاند و به چندین شهر این استان و استانهای اطراف خسارات زیادی وارد کرد.
این زلزله دست کم ۵۷۰ کشته به جای گذاشت که در این بین سرپلذهاب بیشترین آمار کشتهها را داشت.
برآورد شده است که زمین لرزه ۳۰ هزار واحد مسکونی را ویران کرده یا به آنها خسارت شدید وارد کرده است. علاوه بر آن بسیاری از مراکز آموزشی و خدماتی شهرهای زلزله زده آسیب شدید دیدند.