در حالی که اعتراضها در ایران، کشتهشدن چند معترض و برخورد خشونتآمیز نیروهای حکومتی با معترضان بازتاب گستردهای در نشریات و رسانههای سراسر جهان داشته است، روزنامههای چاپ داخل ایران در شماره روز چهارشنبه ۳۰ شهریور خود توجه چندانی به آن نشان ندادهاند.
روزنامه کیهان طبق روال همیشگی خود رسانههای خارج از کشور را متهم کرد که با همکاری طیف اصلاحطلب و با استفاده از اسم رمز گشت ارشاد، از مرگ مهسا امینی سوءاستفاده کرده و این اتفاقات را علیه جمهوری اسلامی رقم زدهاند.
کیهان درباره این ادعای خود هیچ سند یا مدرکی منتشر نکرده است.
این روزنامه نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی معترضان در تهران را اغتشاشگر نامید و آنها را به «سنگپرانی و حمله به ماموران نیروی انتظامی» و «آتشزدن و تخریب اموال عمومی» متهم کرد؛ رویهای که کیهان در اعتراضهای سالهای گذشته، به ویژه از دیماه ۹۶ به بعد در پیش گرفته است.
روزنامه ایران نیز اعتراضها را «آشوب» نامید و بدون توضیح بیشتری نوشت چند تبعه خارجی نیز در «آشوبهای پراکنده» در تهران بازداشت شدهاند.
این روزنامه وابسته به دولت رئیسی، کشتهشدن چند معترض در استان کردستان را «مشکوک» خواند و این کشتار را به طور تلویحی به افرادی نسبت داد که «برای برگزاری این تجمعات از قبل آموزش دیده و برنامهریزی کرده بودند.»
روزنامه همشهری وابسته به شهرداری تهران نیز با تیتری درشت در صفحه اول خود اعتراضهای خیابانی را «اغتشاش» نامید و از کشتهشدن ۲۳ مامور نیروی انتظامی طی سه ماه گذشته خبر داد، اما اشارهای به کشتهها و زخمیشدگان در اعتراضهای پنج روز گذشته در شهرهای مختلف نکرد.
روزنامه آرمان امروز اگرچه به «اصل ۲۷ قانون اساسی» مبنی بر آزادی تشکیل اجتماعات و راهپیماییها اشاره کرده، اما ننوشته است که ماموران حکومتی با همه افراد از کودکان تا سالخوردگان و تجمعات مسالمتآمیز نیز برخورد میکنند.
روزنامه آسیا نیز موضوع اعتراضهای ایران را به گشت ارشاد تقلیل داده و نوشته است که گروهی وجود گشت ارشاد را لازم میدانند و گروهی دیگر خواستار برچیدن آن هستند.
این در حالی است که مردم معترض در خیابانها شعارهایی ضد حکومتی مانند «مرگ بر دیکتاتور» و «حکومت اسلامی نمیخواهیم، نمیخواهیم» سر میدهند.
روزنامه آرمان ملی در مطلب خود بر خلاف تیتر ِ «ابزار قدرت در مواجهه با عصیان» که برای آن انتخاب کرده، گزارش خود را به بازتاب اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی اختصاص داده است که برای معترضان از واژه «اغتشاشگر» استفاده کردهاند.
این روزنامه در مورد نحوه مرگ مهسا امینی نیز اظهارات مقامهای ایران را منتشر کرده است مبنی بر اینکه «مهسا امینی بیماری زمینهای داشته و ماموران گشت ارشاد او را مورد ضرب و جرح قرار ندادهاند.»
این در حالی است که خانواده مهسا امینی اعلام کردهاند که فرزندشان پیش از بازداشت کاملا سالم بوده و در زمان تحویل جسدش آثار کبودی روی بدن او دیدهاند.
بهرغم ادامه اعتراضها در شهرهای مختلف، در صفحات اول روزنامههای اصلاحطلب آفتاب، ابتکار و شرق خبری از اعتراضهای ایران دیده نمیشود.
روزنامههای اصولگرای اطلاعات، جوان، جام جم، جمهوری اسلامی و خراسان نیز از اعتراضهای گسترده در ایران مطلبی منتشر نکردهاند و فقط به سفر ابراهیم رئیسی به آمریکا و جلسات او در رابطه با احیای برجام پرداختهاند، بدون اینکه به تجمعات اعتراضی در نیویورک اشارهای داشته باشند.