لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۰

ناآرامی‌ها در ایران؛ ماموران امنیتی دانشگاه صنعتی شریف را محاصره کردند


تصویری از اعتراض در یک دانشگاه در ایران
تصویری از اعتراض در یک دانشگاه در ایران

دانشگاه‌ها و خیابان‌های شهرهای متعدد در ایران روز یک‌شنبه صحنه تداوم اعتراضات است و گزارش‌ها نشان می‌دهد در برخی شهرها هم صدای شلیک شنیده شده است. از سویی دیگر، حمایت ایرانیان ساکن دیگر شهرهای جهان از معترضان داخلی ادامه دارد و روز یکشنبه هزاران نفر در کشورهای مختلف از جمله آلمان، بریتانیا، فرانسه و ترکیه علیه جمهوری اسلامی تظاهرات کردند.

بنا بر گزارش‌های دریافتی در شانزدهمین روز از تظاهرات سراسری ایران، شماری از دانشجویان در دست‌کم ۱۲ دانشگاه در تهران، مشهد، اصفهان، کرمان، سنندج، کرمانشاه، شیراز، یزد، کاشان، و نجف‌آباد اعتراض‌ها را از سر گرفته‌اند.

در این میان گزارش‌های شهروندی متعددی حاکی از این است که دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در دانشگاه «گیر افتاده‌اند» و هر کسی که پایش را از دانشگاه بیرون می‌گذارد، با «پینت بال» علامت‌گذاری و بازداشت می‌شود و «استاد و دانشجو و چادری» هم برایشان فرقی ندارد.

گروه فعالان «۱۵۰۰ تصویر» گزارش داده است که در پارکینگ دانشگاه «تیراندازی» شده و در لباس شخصی‌ها داخل محوطه دانشگاه شده‌اند و تاکنون «حد اقل ۲۰ تن را برده‌اند.

در دانشگاه علم و صنعت نیز حراست «به دانشجویان اجازه خروج از دانشگاه نمی‌دهد.»

همچنین بر اساس گزارش‌ها، معترضان بامداد یک‌شنبه ۱۰ مهر در خیابان‌های تهران، مهاباد، تبریز، رشت، بندرعباس و شماری دیگر از شهرهای ایران در خیابان ماندند.

شعارهای دانشجویان در این اعتراضات از جمله «بگو آزادی، آزادی، آزادی»، «ملت چرا نشستی، منجی ما تو هستی»، «زن زندگی آزادی، مرد میهن آبادی»، «فکر نکنین امروزه، قرار ما هرروزه»، «مشهد زاهدان، جانم فدای ایران»، «دانشجوی زندانی، آزاد باید گردد» و «دانشجو ذلت نمی‌پذیرد» است.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد نیروهای لباس شخصی و بسیجی‌ها در برخی دانشگاه‌ها با معترضان درگیر شده‌اند.

این ویدئو، صحنه‌ای از درگیری در دانشگاه آزاد واحد مرکز سوهانک در روز یک‌شنبه است.

در دانشکده فنی دانشگاه تهران، معترضان شعار دادند: «اوین شده دانشگاه، تهران شده بازداشتگاه»

آغاز اعتراضات یکشنبه از دانشکده فنی دانشگاه تهران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

در دانشگاه «شهید بهشتی» تهران، دانشجویان شعار می‌دهند: «بهش نگید اعتراض، اسمش شده انقلاب»

دانشجویان دانشگاه هنر در تهران روز یک‌شنبه با شعار «زن زندگی آزادی» اعتراضات را ادامه دادند.

راهپیمایی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران، یک‌شنبه ۱۰ مهر

راهپیمایی و تظاهرات دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران ۱۰ مهر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:17 0:00

شعار دانشجویان معترض در دانشگاه کردستان: «ژن، ژیان، آزادی»

 تجمع و اعتراض دانشجویان دانشگاه کردستان با شعار -ژن ژیان آزادی- ۱۰ مهر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:12 0:00

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد مرکز تهران، در مجتمع «سوهانک»، یک‌شنبه ۱۰ مهر

تجمع و اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد مرکز (سوهانک) پونک تهران، ۱۰ مهر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

تکرار شعار «زن، زندگی، آزادی» توسط دانشجویان دانشگاه آزاد در نجف‌آباد اصفهان

دانشجویان معترض با یک بسیجی در محوطه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز درگیر شده‌اند.

درگیری دانشجویان دانشگاه تهران مرکز با یک بسیجی در محوطه دانشگاه، ۱۰ مهر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:20 0:00

دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس، روز یک‌شنبه شعار می‌دهند: «دانشگاه اهمیتی نمی‌خواهیم.»

دانشجویان دانشگاه یزد، شعار «از زاهدان تا تهران، جانم فدای ایران» می‌دهند.

هم‌خوانی ترانه «برای» شروین حاجی‌پور، در محوطه دانشگاه باهنر کرمان:

  • دست‌کم ۵۶ کشته در زاهدان

شرایط در زاهدان بعد از حمله مسلحانه ماموران در روز جمعه و شنبه همچنان پر تنش گزارش شده است و بخش‌هایی از شهر در اختیار مردم معترض قرار دارد و حال و هوای شاهین‌شهر اصفهان نیز جنگی گزارش شده است.

یک نهاد حقوق بشری تاکنون توانسته هویت ۵۶ تن از کشته‌شدگان ناآرامی‌ها در زاهدان را شناسایی و ثبت کند.

بر اساس ویدیوهایی که به صدای آمریکا ارسال شده، بازاریان و کسبه شهرهای سنندج، مریوان و بانه در استان کردستان، شهرهای ارومیه، بوکان، نقده، پیرانشهر، اشنویه در آذربایجان غربی و روانسر در کرمانشاه روز شنبه را در اعتصاب گذراندند.

گروه فعالان «۱۵۰۰ تصویر» به نقل از منابع خود در اصفهان گزارش داده است که «کامیون‌داران» و دارندگان ماشین‌های سنگین ورودی شهر را بسته‌اند.


همچنین ویدئوهایی از این شهر منتشر شده که نشان می‌دهد در منطقه شاپور، خیابان‌ها را بسته‌اند و آتش روشن کرده‌اند و در یک گزارش ویدئویی دیگر صدای مکرر شلیک شنیده می‌شود. گزارش ویدئویی در شهرک صنعتی امیرکبیر اصفهان نیز جو ناآرام و ملتهب را نشان می‌دهد.

شماری از دانش‌آموزان در محله بلوار فردوس تهران هم با برداشتن مقنعه‌هایشان در خیابان شعار «زن زندگی آزادی» می‌دهند.

روز شنبه در ایران و جهان چه گذشت؟

روز شنبه در پانزدهمین روز از اعتراضات سراسری، بیش از بیست دانشگاه ایران از جمله دانشگاه تهران، صنعتی شریف،‌ دانشگاه شیراز،‌ خوارزمی (تربیت معلم سابق)، باهنر کرمان، دانشگاه آزاد تهران شمال و مرکز و همچنین دانشگاه آزاد مشهد و صنعتی اصفهان.شاهد تظاهرات دانشجویان بود.

در دو هفته گذشته،‌ مردم در دهها شهر ایران تظاهرات برگزار کرده‌اند. آنها که ابتدا برای اعتراض به کشته‌شدن مهسا امینی تجمع می‌کردند، خیلی زود در شعارها سرنگونی جمهوری اسلامی را مطرح کردند.

روز شنبه نهم مهر تجمع‌های گسترده‌ای در شهرهای متعدد جهان در همبستگی با اعتراضات سراسری در ایران برگزار شد.

ابراهیم حامدی (ابی) خواننده سرشناس در تجمع بزرگ ایرانیان لس‌آنجلس تأکید کرد که «همه ما باید پشتیبان آنها باشیم» که «داخل ایران با دست خالی جلوی گلوله ایستاده‌اند.»

در جریان این دور اعتراضات که پس از کشته شدن تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

این دور از اعتراضات در تمام استان‌های ایران جریان داشته است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG