لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۵

اعتراضات سراسری ایران؛ آمار غیررسمی ۶ کشته، اختلال اینترنت، و تداوم بازداشت‌ها


اعتراضات اردیبهشت ۱۴۰۱، نیروهای یگان ویژه
اعتراضات اردیبهشت ۱۴۰۱، نیروهای یگان ویژه

در دوازدهمین شب اعتراضات سراسری اردیبهشت ۱۴۰۱، شامگاه چهارشنبه جو برخی از شهرها همچنان ملتهب و حضور پررنگ نیروهای امنیتی و یگان ویژه در سطح شهرها مشهود گزارش شده است.

از جمله در دزفول، گزارش‌های منتشرشده در حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر نشان می‌دهد چهارشنبه شب، موتورسواران یگان ویژه در خیابان مدرس این شهر به شکل گسترده‌ای حضور دارند.

برخی گزارش‌های تصویری از آماده شدن جوانان معترض برای مقابله با «سرکوبگران» حکایت دارند.

گزارش‌های مردمی از اختلال گسترده در اینترنت برخی شهرها در استان‌هایی حکایت دارد که در آنها اعتراضات در جریان است.

بنا بر گزارش‌ها، در بهبهان اینترنت موبایل طی «۱۴ روز» گذشته قطع و اینترنت خانگی نیز ضعیف است. گزارش‌های مشابهی نیز از مسجد سلیمان، ایذه و ماهشهر مخابره شده است.

گزارش نت‌بلاکز، موسسه ناظر بر اینترنت، اختلال شدید اینترنت هم‌زمان با آغاز اعتراضات در ایران را تأیید کرده است.

  • گزارش اختصاصی صدای آمریکا از فارسان

بر اساس گزارش رسیده به صدای آمریکا، اعتراضات مردمی در هفته گذشته در فارسان جریان داشت و طی دو روز گذشته مقامات در حال بازداشت شهروندان بوده‌اند.

یک منبع آگاه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت روز شنبه ۲۴ اردیبهشت هم‌زمان با اعتراضات فارسان، مأموران شهروندی به نام مجتبی (رضا) مالکی فارسانی را به‌شدت با باتون کتک زده‌اند، به طوری که جمجمه‌اش شکسته و بیهوش شده است. سپس او را به بیمارستان انتقال داده‌اند و به محض به هوش آمدن در بیمارستان، او را با زدن دستنبد به مکان نامعلومی برده‌اند.

به گفته این فرد مطلع، مجتبی مالکی در خیابان اصلی فارسان مغازه مرغ‌فروشی دارد و با شدت گرفتن اعتراضات، وقتی مأموران می‌خواستند مغازه او را ببندند، آقای مالکی مقاومت کرده و مأموران نیز «از پشت با باتون» به سر او ضربه زده‌اند که به بیهوش شدن او منجر شده است.

بنا بر اطلاعات موجود، در پی‌گیری‌های خانواده مجتبی مالکی، مقامات قضایی گفته‌اند که او را به «زندان فرخ‌شهر» برده‌اند، اما اطلاعات بیشتری از او در دست نیست.

مجتبی مالکی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات فارسان
مجتبی مالکی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات فارسان

همچنین پایگاه خبری تحلیلی امتداد روز چهارشنبه به نقل از یک شاهد عینی گزارش داد که در جریان اعتراضات در فارسان نیروهای امنیتی از «گاز اشک‌آور» و «شلیک مستقیم گلوله» استفاده کرده‌اند و «یک معترض که از ناحیه سر هدف اصابت گلوله قرار گرفته بود، هم‌اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه در اغما به سر می‌برد».

امتداد همچنین کشته شدن یک معترض در بخش باباحیدر در فارسان را تأیید کرده است.

  • اعتراضات ادامه دارد

یک گزارش ویدیویی از پخش کردن تراکت‌هایی با شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای» و «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله» حکایت دارد که در آن زنی بدون اعلام زمان و مکان، بر شعارها علیه رهبر جمهوری اسلامی تأکید می‌کند.

همچنین ویدیویی که حساب ۱۵۰۰ تصویر منتشر کرده، حضور پرشمار مردم در مراسم خاکسپاری جمشید مختاری، از جان‌باختگان اعتراضات در جونقان، را به تصویر کشیده است.

گزارش‌های غیررسمی از کشته شدن دست‌کم شش تن در جریان این اعتراض‌ها با هویت «پیش‌علی غالبی حاجی‌وند در دزفول، امید سلطانی در اندیمشک، حمید قاسم‌پور در فارسان، و سعادت هادی‌پور در هفشجان، بهروز اسلامی در بخش باباحیدر از توابع فارسان و جمشید مختاری در جونقان» حکایت دارند.

از سویی، ویدیوهایی تازه از اعتراضات روزهای گذشته منتشر شده که اختلال اینترنت تاکنون مانع انتشار آنها شده بود.

یک ویدیو با توضیح «دزفول، ۲۲ اردیبهشت» انتشار یافته که معترضان را در حال سر دادن شعار «رضا شاه، روحت شاد» نشان می‌دهد.

ویدیویی دیگر که حمله یگان ویژه به مردم ایذه را در شب شانزدهم اردیبهشت به تصویر کشیده است.

در پی ادامه اعتراضات گسترده مردمی علیه گرانی‌های گسترده و مخالفت عمومی با طرح اقتصادی جدید دولت، قاسم رضایی، جانشین فرمانده فراجا، با تکرار ادعاهای پیشین با این عنوان که «معاندان و دشمنان از این اعتراضات بهره می‌برند»، گفت: «قطعا پلیس با این افراد برخورد جدی می‌کند و برای ما قابل تحمل نیست.»

به گزارش انتخاب، او ضمن حمایت از طرح اقتصادی موسوم به «یارانه مردمی» که دولت سیزدهم آن را اجرا می‌کند، افزود: «این که برخی به صورت غیرمجاز تجمع می‌کنند و اقدامات تخریب‌آمیز دارند و به اموال شخصی و دولتی آسیب وارد می‌کنند، قابل تحمل نیست.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG