دو روز بعد از اعتراضهای گسترده در ایران، هم طرفداران دولت حسن روحانی و هم مخالفان اصولگرای او ترجیح میدهند تا سطح اعتراضات شهروندان ایران در شهرهای مختلف را به موضوع گرانی تقلیل داده و یکدیگر را به ناتوانی در پاسخگویی به مطالبات متهم میکنند اما شعارهای پرطرفدار این تجمعات نشان میدهد که مسائلی فراتر از گرانی و موضوعاتی مانند حضور ایران در سوریه و حمایت و پشتیبانی از فلسطین و حزبالله و حتی نهاد روحانیت مورد حمله و اعتراض قرار گرفته است.
این موضوع از نگاه کاربران غیرایرانی در شبکههای خارجی نیز پنهان نمانده است.
تصویر زنی که روسری سفیدش را از سر برداشته و مانند پرچم صلح تکان میدهد یکی از نمادهای بینالمللی تظاهرات اخیر شده است.
«اندی» یک روزنامهنگار آمریکایی است و با به اشتراک گذاشتن فیلم حرکت این زن علیه قوانین حجاب اجباری خواستار توجه بینالمللی به اعتراضات اخیر ایران شده است. او هشدار میدهد که در سالهای اخیر سرکوبهای شدیدی توسط حکومت ایران صورت گرفته است.
درحالی که ایرنا٬ خبرگزاری رسمی دولت ایران روز جمعه گزارش داد فراخوانهای تجمع با پاسخ منفی شهروندان ایرانی مواجه شده٬ این روزنامهنگار هم با گستردگی اعتراضات صورت گرفته را روی نقشه ایران توییت کرده است.
این کاربر ساکن بریتانیا هم میپرسد: آیا ما به پایان اینترنت رسیدیم و داریم از اول شروع میکنیم؟
اشاره او به اعتراضات مردمی سالهای ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ است که در توییتر بازتاب فراوان داشت و تجربه استفاده از شبکههای اجتماعی پس از آن در انقلابهای موسوم به بهار عربی بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفت.
کاربری ایرانی آمریکایی هم توجهها را به قم٬ شهری که در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی «مقدس» خوانده میشود جلب کرده. جایی که مردم شعار میدهند: جمهوری اسلامی نمیخوایم نمیخوایم