لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۴

بهرام رادان: خشم جامعه را فراگرفته است؛ شقایق دهقان عکس بدون روسری منتشر کرد


شقایق دهقان، نفر اول از سمت راست.
شقایق دهقان، نفر اول از سمت راست.

هنرمندان، ورزشکاران، و چهره‌های سرشناس ایرانی با انتشار پیام‌های مختلف در حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی، همچنان به حمایت خود از جنبش آزادی‌خواهی مردم ادامه می‌دهند.

این در حالی است که علیرغم سرکوب گسترده نیروهای امنیتی، اعتراضات سراسری در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد.

بهرام رادان در حساب کاربری خود در اینستاگرم نوشت که «بیزارم از خشونتی که خون پاک فرزندان ایران را بر زمین می‌ریزد. هفته‌هاست با دیدن تصاویر تکان‌دهنده آنچه بر مردم می‌گذارد، خشم تمام جامعه را فراگرفته. حالا اگر در این روزگار تلخ کسانی هستند که بر طبل اعدام می‌کوبند، مگر کم خون بر زمین ریخته که این‌طور تشویق به تشدید می‌کنید.»


شقایق دهقان، بازیگر ایرانی عکس بی‌حجاب خود را در استوری صفحه اینستاگرمش به اشتراک گذاشت. او نوشت که «سهواً حجابم افتاد، سهواً دوباره سرم نکردم، یکی هم داشت سهواً عکس می‌گرفت، سهواً هم یکی دستش خورد و استوریش کرد. بابت همه این سهواًها و برای رفع همه این سوتفاهم‌ها، از صمیم قلبم از این طریق و از همه طریق‌های دیگه که بفرمایید، از مردم، از مسئولین، از همه اونا که جریحه‌دار شدن، صراحتا از هیچ کسی عذرخواهی نخواهم کرد.»


محمد خاکپور بازیکن پیشین‌ تیم ملی فوتبال ایران شعری را در حساب کاربری خود در اینستاگرم به اشتراک گذاشت که بخشی از آن می‌گوید :«مرگ اندیشه و انسان و قلم، ممکن نیست.»


علی کریمی بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران، تصویری از یلدا آقا فضلی، معترض جوانی را در حساب کاربری خود در اینستاگرم به اشتراک گذاشت که دو روز پس از آزادی خودکشی کرد. او نوشت که «با بچه‌های مردم در زندان‌هایتان چه می‌کنید، نفرین بر بودنتان.»


گلشیفته فراهانی با انتشار پیامی در اینستاگرم، برداشتن حجاب اجباری توسط ترانه علی‌دوستی را با دورانی که خود او حجاب را کنار گذاشت، مقایسه کرد. گلشیفته فراهانی با اشاره به اینکه ۱۵ سال پیش مورد حمله قرار گرفت ولی از ترانه علی‌دوستی بسیار استقبال شد، نتیجه گرفت که «انقلاب کنونی، انقلاب رشد و تکامل و تحول ملت بزرگ ایران است.»

دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG