لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۷

دست‌کم هفت نفر در اعتراض‌ها به گرانی بنزین در ایران در تیراندازی ماموران کشته شدند


عکس راست تیراندازی یک درجه‌دار نیروی انتظامی به سمت مردم و دو عکس دیگر تائید کشته‌ها در بهارستان و شیراز.
عکس راست تیراندازی یک درجه‌دار نیروی انتظامی به سمت مردم و دو عکس دیگر تائید کشته‌ها در بهارستان و شیراز.

برخی گزارش‌های ارسالی به صدای آمریکا و دیگر رسانه ها تائید می‌کند که تا روز دوم اعتراض‌های گسترده به گرانی ناگهانی بنزین توسط دولت ایران، دست‌کم هفت نفر کشته شده اند.

تصاویر ویدئویی ارسالی به صدای آمریکا از اعتراضات روز شنبه ۲۵ آبان نشان می‌دهد که بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی یک نفر در شیراز، یک نفر در شهرستان بهارستان استان تهران یک نفر در گلشهر کرج و یک نفر در شهریار کشته شدند.

هشدار: حاوی تصاویر دلخراش

ویدئوهای کشته شدن این سه نفر برای صدای آمریکا ارسال شده است. هنوز از هویت آنها اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، محمد محمودآبادی، سرپرست فرمانداری سیرجان، نیز کشته شدن یکی از حاضران در تجمع‌های این شهر در استان کرمان را تایید کرد.


یک فعال مدنی کُرد نیز در گفت و گو با بی بی سی فارسی کشته شدن یک نفر در اعتراض‌های شهر مریوان را تایید کرد. در عین حال برخی منابع کرد تعداد کشته شدگان را بیش از یک نفر دانستند.

رادیو فردا هم گزارش داده است که در جریان اعتراضات در بهبهان نیز یک نفر کشته شده است.

تصاویر نشان می دهد که معترضان در گلشهر کرج شعار مرگ بر خامنه‌‌ای سر می‌دادند. همچنین در تصاویر ویدئویی مشخص است که ماموران پلیس در شهریار به طور مستقیم به معترضان شلیک می‌کنند.

اعتراضات به گرانی بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی دو روز گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمع های اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شده است.

جمهوری اسلامی شنبه شب اینترنت را در شهرهای بزرگ قطع کرد و مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به این اقدام رژیم ایران گفت: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.


https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG