آتنا فرقدانی هنرمند نقاش، فعال حقوق کودکان و از زندانیان سیاسی در ایران روز سه شنبه آزاد شد.
محمد مقیمی و خانواده خانم فرقدانی در گفت و گو با صدای آمریکا آزادی وی را تایید کردند.
خانم فرقدانی، ۳۰ ساله، فارغالتحصیل رشتهٔ نقاشی از دانشگاه الزهرا ، در شهریور ۱۳۹۳ به خاطر طراحیهایش از جمله طرحی که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشیده بود و همچنین دیدار با خانوادههای زندانیان سیاسی و خانوادههای کشته شدگان عاشورای ۸۸ بازداشت شد.
او هرچند بعد از دو ماه آزاد شد، اما با انتشار ویدئویی به افشاگری در مورد وجود دوربینهای مداربسته در دستشوییها و حمامهای بند زنان در بند ۲ الف سپاه پرداخت و جزئیات ضرب و شتم و هتک حرمت خود از سوی چند زندانبان زن را بازگو کرد که همین به بازداشت دوباره او منجر شد.
فرقدانی در اواخر سال ۹۳ دوباره بازداشت شد. او در بهمن ماه همان سال اعتصاب غذا کرد.
در خرداد ماه ۱۳۹۴ شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، آتنا فرقدانی را با سه اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی"، "فعالیت تبلیغی علیه نظام" و "توهین به رهبری، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و ماموران بند ۲ الف سپاه در حین بازجوییاش" به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم کرد.
سازمان "عدالت برای ایران" مهرماه ۱۳۹۴، خبر انجام اجباری تست بکارت روی آتنا فرقدانی در مرداد ۱۳۹۴ را منتشر کرد. این اقدام با اعتراض وکیل او سازمان عفو بین الملل مواجه شد.
در همین زمان قوه قضاییه ایران، محمد مقیمی، وکیل او به خاطر دست دادن با او بازداشت و به " رابطه نامشروع غیر زنا " متهم شد که هر دو در دی ماه ۹۴ از این اتهام تبرئه شدند.
آزادی این فعال مدنی بعد از حکم تجدید نظر او صورت می گیرد. هرانا پیشتر گزارش داد، در اردیبهشت ۱۳۹۵ شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران با نقض حکم دادگاه بدوی آتنا فرقدانی، محکومیت وی را به ۱۸ ماه حبس کاهش داد.
محمد مقیمی گفته بود که او ۲۲ اردیبهشت آزاد می شود اما اکنون در ۱۴ اردیبهشت خانم فرقدانی آزاد شده است.
این فعال مدنی در زمان بازداشت بارها مورد توجه نهادهای بین المللی حقوق بشر قرار گرفت و شبکه بینالمللی مدافع حقوق کاریکاتوریستها سال گذشته نشان شجاعت در کشیدن کاریکاتور را به آتنا فرقدانی اهدا کرد.
گفته می شود او نخستین زن کاریکاتوریست است که به شکل انفرادی این جایزه را برده است.