نمایشگاه مطبوعات امسال در ایران با همزمان با تحریم از سوی نشریات اصولگرا، کار خود را آغاز کرد.
در دوره های قبل نیز توقیف و محدودیت موجب حضور نیافتن نشریات اصلاح طلب و منتقد حکومت در نمایشگاه مطبوعات شده است اما امسال تحریم نمایشگاه توسط بعضی از نشریات اصولگرا و شرکت نکردن آنان بحث برانگیز شده است .
بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات ایران در حالی از روز شنبه ۱۶ آبان در مصلای تهران آغاز به کار کرد که گروهی از رسانههای اصولگرایان مثل روزنامههای کیهان، وطن امروز و خبرگزاریهای فارس و تسنیم اعلام کردهاند که دراعتراض به سیاستهای وزرات ارشاد در نمایشگاه مطبوعات امسال شرکت نخواهند کرد.
از سوی دیگر،گروهی از نشریات که از زمان برگزاری آخرین دوره این نمایشگاه در سال گذشته تاکنون توقیف شده اند، دیگر امکان حضور دراین نمایشگاه را ندارند؛ از جمله نشریه زنان امروز به مدیریت شهلا شرکت که اردیبهشت امسال توقیف شد و روزنامه مردم امروز به مدیریت احمد ستاری و سردبیری محمد قوچانی که توسط هیات نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شد.
نمایشگاه مطبوعات امسال در حالی برگزار میشود که یک هفته مانده به برگزاری آن بازداشت ۵ روزنامه نگار توسط اطلاعات سپاه پاسداران از جمله عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی، آفرین چیت ساز و سامان صفرزایی و احضار گروهی دیگر از روزنامهنگاران خبر ساز شد.
بازداشتهای فوق کمی پس از آن اجرا شد که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی و برخی مقامات ارشد در ماههای اخیر به آنچه خطر نفوذ آمریکا در ایران پس از رسیدن به توافق هستهای عنوان ابراز نگرانی کردند.
احسان مهرابی روزنامه نگار ایرانی در اروپا در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت "معمولا پس از روی کارآمدن دولتهای جدید، شاهد گشایش فضا و فراهم آمدن فضا برای فعالیت رسانهها هستیم اما پس از روی کار آمدن دولت روحانی، نه تنها فضا برای رسانهها بهبود نیافته است بلکه در مواقعی شرایط برای کار روزنامه نگاران سختتر هم شده است."
نهادهای بینالمللی مدافع آزادی بیان میگویند با وجود روی کارآمدن دولت میانه روی حسن روحانی وضعیت آزادی رسانهها در ایران همچنان نامناسب است.
در گزارش سال ۲۰۱۵ سازمان گزارشگران بدون مرز ایران در رتبه ۱۷۳ آزادی رسانه ها قرار دارد.