حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نتیجه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در هفتم اسفند را پاسخ مردم به بداخلاقیها دانست.
آقای روحانی در نخستین نشست خبری پس از انتخابات با بیان اینکه مردم بداخلاقی نمیخواهند، گفت: "مردم در هفت اسفند به بداخلاقیها پاسخ دادند و در هفت اسفند گفتند که تهمت، افترا و شعارهای غلط نتیجه معکوس میدهد."
پیشتر مقامهای دولتی اتهامات برخی از نامزدهای اصولگرایان علیه دولت مبنی بر فساد مالی دولت و توزیع رانت را بداخلاقی و بی اساس دانسته بودند.
در انتخابات خبرگان نیز در حالیکه برخی از اصولگرایان فهرست هاشمی و روحانی را "لیست انگلیسی" نامیده و از مردم خواسته بودند به آن رای ندهند، این فهرست در تهران بیشترین آرا را به خود اختصاص داد.
رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود از کسانی که "با پیام کتبی یا صوتی مردم را به انتخابات تشویق کردند"، تشکر کرد.
پیش از انتخابات محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران با انتشار پیام ویدئویی از مردم خواست که در انتخابات شرکت کنند و به فهرست اصلاح طلبان رای دهند. آقای خاتمی این اقدام را به دلیل ممنوعیت انتشار تصویر و سخنان خود در رسانه ها انجام داد.
رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنان خود ممنوعیت انتشار تصویر و سخنان آقای خاتمی توسط رسانه ها را که از سوی قوه قضائیه ایجاد شده است، به مانند یک شوخی دانست.
او در پاسخ به خبرنگاری در این باره گفت: "هیچ مصوبهای نسبت به ممنوعالتصویری حضرت آیت الله خاتمی رئیس جمهوری دولتهای هفتم و هشتم وجود ندارد. هیچ زمانی در هیچ دورهای همچنین مساله ای مطرح نبوده است. من از دبیرخانه شورای عالی امنیت پرسیدهام و آنها گفتهاند که چنین مصوبهای نداشتند."
ادامه گفت و گوی خبری رئیس جمهوری ایران به مسائل اقتصادی اختصاص داشت.
حسن روحانی در پاسخ به این انتقادات که بهبود اقتصادی آنگونه که دولت ادعا می کند توسط مردم احساس نمی شود اروپایی ها و آمریکاییها در برجام همراهی نمیکنند، آن را رد کرد.
او گفت که فروش نفت ایران پس از برجام ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر شده و سال آینده نیز به دو میلیون بشکه میرسد.
روحانی گشایش ال سی را نیز با لغو تحریمها امکان پذیر دانست اما تایید کرد که برخی از بانک های اروپایی به ویژه آنها که پیشتر به خاطر معامله با ایران جریمه شدهاند هنوز از ورود به معامله با ایران میترسند. با این حال روحانی تاکید کرد: "اما به این معنا نیست که در بانکها فعال نیستیم و مخارج تبادلات ارزی ما کاهش نیافته باشد و یا بیمه فعال نشده باشد."
حسن روحانی بخشی از مشکلات بانکی و تجاری را نیز مربوط به تحریمهای غیرهسته ای دانست و گفت: "مردم می خواهند همه تحریمها برداشته شوند، ما میتوانیم به هیأت مذاکره کننده اجازه دهیم راجع به بقیه موضوعات هم با دنیا صحبت کنند و در آن مذاکرات هم باز به نتیجه ای شبیه به برجام خواهیم رسید."
بخشی از تحریمهای ایران از سوی آمریکا مربوط به اتهامات نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم است.